22.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜείωση δημοτικών τελών ζήτησε η Κατερίνα Παπαδοπούλου, αλλά η πρότασή της δεν...

Μείωση δημοτικών τελών ζήτησε η Κατερίνα Παπαδοπούλου, αλλά η πρότασή της δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία

Τη μείωση των δημοτικών τελών ζήτησε η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Κατερίνα Παπαδοπούλου που εκπροσωπεί την παράταξη «Δημοτική Αλλαγή», κατά 5%, που υποστηρίχτηκε κι απ’ την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, χωρίς ωστόσο να μπει σε ψηφοφορία, οπότε πέρασε κατά πλειοψηφία η εισήγηση της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, με την μειοψηφία να καταψηφίζει.

Έτσι τα τέλη παραμένουν ως έχουν, αν και ο δημοτικός κορβανάς ενισχύθηκε απ’ την εισροή των αδήλωτων τετραγωνικών και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο απ’ την τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών απ’ τις αρχές του 2022.

Πιο κάτω η πρόταση της «Δημοτικής Αλλαγής»:

Προς Διεύθυνση Οικονομικών υπηρεσιών Δήμου Ραφήνας Πικερμίου

Παρακαλώ όπως εξετάσετε τις ακόλουθες προτάσεις της παράταξης Δημοτική Αλλαγή, για την επικείμενη σύνταξη του προϋπολογισμού έτους 2022:

– Τέλη καθαριότητας:  μείωση 5% στις κατηγορίες (στεγασμένων χώρων) 1α, 1β, 2α και 2γ (όπως αποτυπώνονται στον πίνακα 1, σελ. 3 της εισήγησης σας προς τον οικονομική επιτροπή),

– Τέλη ύδρευσης: μειώση στο οικιακό τιμολόγιο 5% στα άρθρα 1,2 (και στις υποκατηγορίες τους), 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14 και να μην γίνει μειώση στο άρθρο 3, όπως έχει διατυπωθεί στην εισήγησή σας προς την οικονομική επιτροπή, επίσης είδαμε ότι προτείνετε μείωση  20% για την κατανάλωση 75 και άνω κυβικά/μήνα στο ειδικό τιμολόγιο ύδρευσης παροχής πλοίων και αλιευτικών σκαφών ( σελ. 3, άρθρο 3) χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ο λόγος που πρέπει να μειωθεί το τιμολόγιο. Θεωρούμε ότι τα πλοία, δούλεψαν όσο κανένα άλλο μέσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και δεν υπάρχει λόγος έκπτωσης,

– Τέλη δημοτικού φωτισμού: να γίνει μειώση 5% στα άρθρα Α και Β, τόσο για τους στεγασμένους όσο και τους μη στεγασμένους χώρους,

να γίνει 30% η προσαύξηση υπέρ των σχολικών επιτροπών  (εφόσον αυτό είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου και σαφώς εάν ψηφιστεί η μείωση 5% που προτείνουμε για τα άρθρα Α και Β).

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι προτάσεις μας, γίνονται προκειμένου να λειτουργήσουν, όσο το δυνατόν, ως αντιστάθμισμα σε μια περίοδο που οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών εκτοξεύονται. Ο Δήμος, όπως φαίνεται από τα έξοδα τα οποία κάνει για εκδηλώσεις, στολισμούς και εκμισθώσεις, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα δημοτικά τέλη, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στην σύνταξη του προϋπολογισμού ο οποίος πρέπει να είναι ισοσκελής ως προς στα έξοδα και τα έσοδα του. Είμαστε σίγουροι πως με καλή διάθεση, μπορεί να γίνουν οι μειώσεις που προτείνουμε, κάτι που ως παράταξη το ζητάμε από την αρχή της θητείας μας .

Με εκτίμηση,

για την Δημοτική Αλλαγή,

Κατερίνα Παπαδοπούλου,

Μαρία Αραπκιλή-Βιάδη.

Κοινοποίηση:

– Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα