17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜήνυμα Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για την 28η Οκτωβρίου

Το «Όχι» της Ελλάδας στον εισβολέα που απαίτησε να παραδοθεί η πατρίδα μας αμαχητί έχει αποτυπωθεί τόσο δυνατά στην συνείδηση του λαού μας που είναι η αυθόρμητη απάντηση στον καθένα που επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία ή διεκδικεί ζωτικό μας χώρο.
Την 28η Οκτωβρίου τιμούμε τις Ελληνίδες και του Έλληνες που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον πανίσχυρο εχθρό. Σε εκείνους που αδιαφόρησαν για την πενθήμερη διορία που είχαν για να παρουσιαστούν και να οδηγηθούν στο μέτωπο, χαιρέτησαν τις οικογένειές τους και έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της πατρίδας.
Μέσα σε ένα και μόνο 24ωρο, σύμφωνα με τους ιστορικούς, παρουσιάστηκε το 80% όσων εκλήθησαν! Δείχνοντας με την πράξη τους πως υπεράνω όλων η πατρίδα!
Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησε να γράφεται το «Επος του ‘40» με τους Έλληνες να ρίχνονται στη μάχη οπλισμένοι κυρίως με την πίστη τους και την ανάγκη να υπερασπιστούν τον τόπο τους απέναντι στον εισβολέα –διεκδικητή. Ο ελληνικός στρατός κατάφερε ιστορικές νίκες.
Σε πόλεις και χωριά, κάθε παιδί, γυναίκα και εκείνοι που αναγκαστικά έμειναν πίσω, εργάζονταν μεθοδικά για να στηρίζουν όσους ήταν στο μέτωπο. Ολόκληρη η χώρα είχε μετατραπεί σε πολεμική μηχανή!
Ξεχωριστή υπήρξε η συμβολή των γυναικών της Πίνδου οι οποίες μετέφεραν τα πολύτιμα εφόδια στους πολεμιστές μας, συμβάλλοντας στην απώθηση των εχθρικών δυνάμεων στο ελληνοαλβανικό μέτωπο, κάτω από αντίξοες συνθήκες και υμνήθηκαν διεθνώς για το θάρρος τους.
Το «Επος του ‘40» παραμένει ζωντανό στις ψυχές μας, μας καθοδηγεί στα επόμενα βήματα, μας δείχνει πως υπάρχει μόνος ένας τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό. Και προειδοποιεί, ως συλλογική μνήμη, όσους διεκδικούν έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης.
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα