24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜοναδική, μερικώς αξιοποιημένη κι επικίνδυνη η Παιδική Χαρά Ντραφίου

Μοναδική, μερικώς αξιοποιημένη κι επικίνδυνη η Παιδική Χαρά Ντραφίου

Βρισκόμαστε μπροστά στη μοναδική Παιδική Χαρά έκτασης 600 τ.μ. στην περιοχή του οικισμού Ντραφίου της Δ.Ε. Πικερμίου. Tο θέαμα απογοητευτικό, με μια ξύλινη χαμηλή περίφραξη τελείως ακατάλληλη για σύγχρονη παιδική χαρά, που κατασκευάστηκε όπως μας είπαν προ πολλών ετών απ’ τον τοπικό σύλλογο «Ερίκεια», με λίγα διάσπαρτα όργανα για πολύ μικρά παιδιά κυρίως, τοποθετημένα σε βάσεις-δάπεδα ασφαλείας που όμως έχουν στηθεί πάνω στο χώμα δημιουργώντας ένα πολύ επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά σκαλοπατάκι, με καλώδια στο έδαφος να παραμένουν καλυμμένα πρόχειρα με πλαστικά προστατευτικά κουτιά από παλιές εγκαταστάσεις, με επικίνδυνο ψιλό χαλίκι διάσπαρτο παντού το οποίο τα παιδιά αρπάζουν και πετούν και φυσικά με ανοιχτή την πόρτα, που έτσι κι αλλιώς ακόμα και κλειστή δεν προσφέρει ασφάλεια αφού οποιοσδήποτε μπορεί να πηδήξει άνετα την περίφραξη.

Αυτή είναι η τραγική κατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται σ’ ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, που θα ζήλευαν παιδιά και γονείς αστικών περιοχών.

Κι ενώ η δημοτική αρχή Μπουρνούς υποσχέθηκε την αναβάθμιση-πιστοποίηση της εν λόγω παιδικής χαράς, μετά από ενέργειες του κου Κώστα Κυριαζή τοπικού συμβούλου της Δ.Ε. Πικερμίου, ο οποίος με σειρά επιστολών του προς τους δύο καθ’ ύλην αντιδημάρχους κους Καλφαντή και Πάντζα, αποδεικνύει την αθέτηση όχι μόνο της υπόσχεσης, αλλά και την «κοροϊδία» περί πιστοποίησης της παιδικής χαράς όπου οποιοσδήποτε μπορεί να δει ότι δεν πληροί ούτε καν τους βασικούς κανόνες προς τούτο.

Σε απόσπασμα επιστολής του ο κος Κυριαζής επισημαίνει:

«Κατ’ αρχήν η πιστοποίηση της λειτουργίας της Παιδικής χαράς δεν γίνεται από Επιτροπή του Δήμου αλλά από 3μελή Επιτροπή με 2ετή θητεία που συγκροτείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση… (άρθρο 9, Υ.Α. 27934/ΦΕΚ Β 2029/25-07-2014).

Προφανώς η Επιτροπή του Δήμου που αναφέρετε στο έγγραφο σας αφορά την παραλαβή των εργασιών οι οποίες όπως και αποδέχεσθε, δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ποιες είναι οι “κάποιες συμπληρωματικές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου που έχουν δρομολογηθεί από τον Δήμο” όπως αναφέρετε στην επιστολή σας;»

Μετά από σειρά άλλων επισημάνσεων ο κος Κυριαζής καταλήγει:

«Μετά τα παραπάνω και επειδή, παρά τις διαβεβαιώσεις σας, κανένα από τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες που σας ζήτησα δεν μου χορηγήσατε, αλλά και επειδή η εικόνα “εγκατάλειψης” της Παιδικής Χαράς παραμένει η ίδια το τελευταίο 4μηνο, επιφυλάσσομαι για τις περαιτέρω ενέργειες μου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ολοκλήρωση και χρήση της Παιδικής χαράς του οικισμού μας, σύμφωνα με τη ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και τους Κανόνες Ασφαλείας, δεδομένου ότι συνεχίζεται με αποκλειστική δική σας ευθύνη η ανεπίτρεπτη λειτουργία της».

Οι επιστολές του κου Κυριαζή στους δύο αντιδημάρχους στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στα PDF

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΛΦΑΝΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΝΤΡΑΦΙ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟ ΠΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ_ΝΤΡΑΦΙΟΥ

Χαρακτηριστικές επί μέρους εικόνες απ’ την παιδική χαρά Ντραφίου όπου φαίνονται όλες οι επικίνδυνες ατέλειες

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα