16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΝέο Λογότυπο Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου: Παραμένει επί χρόνια χωρίς να μπορεί να πάρει...

Νέο Λογότυπο Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου: Παραμένει επί χρόνια χωρίς να μπορεί να πάρει το ΟΚ απ’ την αρμόδια επιτροπή.

Πολύπλοκο και δυσδιάκριτο το νέο σήμα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου που είχε κατατεθεί προ ετών, απορρίφτηκε από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ζήτησε να απλουστευτεί για να πάρει επιτέλους έγκριση. Στη συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου ήρθε σε θέμα ημερησίας διάταξης η τροποποιημένη μορφή του, η οποία πάλι δεν ικανοποίησε απόλυτα το Σώμα. Ο κος Πιστικίδης είπε ότι δεν του αρέσει κι η κα Παπαδοπούλου πρότεινε να αρκεστούν σ’ ένα απλό δηλωτικό του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ενώ αντιρρήσεις εκφράστηκαν κι από άλλους.

Ο κος Βασιλόπουλος όταν ήρθε η σειρά του να τοποθετηθεί επί του θέματος, αποδείχτηκε ότι είχε προνοήσει να ετοιμάσει ένα πιο απλό σχέδιο από αυτό που υπήρχε στην εισήγηση του θέματος.

Χωρίς να θέλει να προσβάλει τον καλλιτέχνη, όπως είπε, έφτιαξε ένα πολύ απλό σήμα, που διατηρεί εν τούτοις τα στοιχεία του υπάρχοντος, δηλαδή τον Άγιο Νικόλα, το λιμάνι και το Ιππάριο της Πικερμικής πανίδας.

«Το πολύπλοκο σήμα που μας φέρατε δεν πρέπει να το ψηφίσουμε» τόνισε διακινδυνεύοντας να απορριφθεί εκ νέου απ’ την επιτροπή και πρότεινε την αναβολή του θέματος ώστε το νέο σήμα να γίνει ομόφωνα αποδεκτό. Με την πρόταση Βασιλόπουλου συμφώνησε κι ο δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε απ’ το Σώμα να υπάρξει επιτέλους ομοφωνία αφού το σήμα δεν αποτελεί προϊόν μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, αφού είναι κάτι που θα υποδηλώνει το δήμο και θα παραμείνει και στις επόμενες δημοτικές αρχές.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά, το τελευταίο διάστημα που παρακολουθούμε τις τηλεδιασκέψεις, που ο δήμαρχος έδειξε συναινετικός, χωρίς ίχνος αλαζονείας ή ειρωνείας κατά πως συνηθίζει.

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα