23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΝ. Ψαρρός: Δήμαρχε Ρ-Π απαντήστε ευκρινώς στο αιτήμα μου για κάρτες στάθμευσης

Ν. Ψαρρός: Δήμαρχε Ρ-Π απαντήστε ευκρινώς στο αιτήμα μου για κάρτες στάθμευσης

Ο δικηγόρος Νίκος Ψαρρός, δημότης Ραφήνας, υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος, επιμένει στα αιτήματά του σχετικά με διευκρινίσεις που αφορούν τις κάρτες στάθμευσης, καθώς όπως επικαλείται δεν απαντήθηκαν σε προηγούμενο αίτημα το οποίο απαντήθηκε μεν απ’ τον δήμαρχο, χωρίς ωστόσο να ικανοποιηθεί απόλυτα ο ίδιος αφού υπάρχουν πολλά «θολά» σημεία.

Στην νέα του σημερινή αίτηση με αριθ. πρωτ.  10450/15-7-2020, ζητά σημείο – σημείο αναλυτική ενημέρωση ώστε να υπάρχει άπλετο φως στην όλη διαδικασία.  Παράλληλα προσθέτει μια νέα ερώτηση γιατί «δεν γίνονται δημόσιοι απολογισμοί όπως προβλέπεται Εκ Του Νόμου κάθε καλοκαίρι ή φθινόπωρο κάθε έτους προς ενημέρωση των δημοτών;»

Ακολουθεί αναλυτικά η αίτηση του κου Ψαρρού:   

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (αριθ. πρωτ.  10450/15-7-2020)

Ψαρρού Νικολάου –Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω-Δημότη Ραφήνας-Πικερμίου, οδός

Κυπρίων Αγωνιστών 2-ΡΑΦΗΝΑ

ΠΡΟΣ

Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ως Νόμιμο Εκπρόσωπο Του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, οδός Αραφηνιδών Αλών  12, νόμιμα εκπροσωπούμενου.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Αιτούμαι ως Δημότης Ραφήνας-Πικερμίου και Ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και προφανώς και έχοντος έννομο συμφέρον και σύμφωνα με το άρθρο 4 του Νόμου 2696/1999-Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας να μου χορηγηθούν ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, με συστημένη ταχυδρομική επιστολή εκ μέρους σας ή έστω στο email μου προς διευκόλυνσή σας, τα κάτωθι :

  • Αντίγραφο ή Αντίγραφα Πρακτικών Των Παρακάτω Αναλυτικών Σχετικών Αποφάσεων που ο ίδιος επικαλείσθε στην υπ’ αριθμόν 8490/17-6-2020 προγενέστερη αίτησή μου ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΨΑΡΡΟ: 1) Αντίγραφο Της Υπ’ Αριθμόν 93/4-5-2020 Απόφασης Της Οικονομικής Επιτροπής Του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου 2) Αντίγραφο Της Υπ’ Αριθμόν 82/5-5-2020 Απόφασης Του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου 3) Αντίγραφο Της Υπ’ Αριθμόν 81/5-5-2020 Απόφασης Του Δημοτικού Συμβουλίου  Του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.
  • Εκκρεμεί η απάντησή σας ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σε προηγούμενα ερωτήματά μου, σας παρακαλώ, τα οποία ανεξήγητα αφήνετε αναπάντητα: Α) Ποιο είναι το καθ’ έτος μέσο χρηματικό ποσό  που εισπράττεται από Τον Δήμο Μας από τις κάρτες στάθμευσης – μία απλή έγγραφη ενημέρωσή σας αρκεί από Τις Οικονομικές Υπηρεσίες Του Δήμου Μας τουλάχιστον για την διάρκεια Της Δικής Σας Διοίκησης Του Δήμου Μας προς απάντησή σας Β ) Γιατί οι κάρτες στάθμευσης δεν παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μόνιμους κατοίκους Του Δήμου Μας καθόσον ο Δήμος Μας είναι οικονομικά εύρωστος εξ’ όσων δύναμαι να γνωρίζω, αν όμως υπάρχει αρνητική σας απάντηση, σας παρακαλώ να μου στείλετε εγγράφως στο email μου τους ψηφισθέντες προϋπολογισμούς επί των ημερών διοίκησής σας Του Δήμου Μας που να εμφανίζουν Τον Δήμο Μας ως μη πλεονασματικό – ελλειμματικό.
  • Μία επισήμανση: Η ΠΟΛ 1104/25-4-1994 την οποία επικαλείσθε στην προηγούμενη απάντησή σας για το δήθεν νόμιμο της είσπραξης των καρτών στάθμευσης, αναφέρεται ΜΟΝΟ σε τρίτα νομικά πρόσωπα – εταιρίες που εισπράττουν τα σχετικά ποσά για λογαριασμό κάποιου Δήμου και ΟΧΙ όταν ο Δήμος αυτοτελώς εισπράττει τα ανωτέρω ποσά όπως ο Δήμος Μας και επομένως η σχετική διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι σύννομη και καλό θα είναι να επανεξετάσετε το συγκεκριμένο ζήτημα με τους συμβούλους σας.
  • Ένα νέο ερώτημα: Γιατί δεν γίνονται δημόσιοι απολογισμοί όπως προβλέπεται Εκ Του Νόμου κάθε καλοκαίρι ή φθινόπωρο κάθε έτους προς ενημέρωση των δημοτών; Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται διαχρονικά δυστυχώς στο Δήμο Μας και όχι μόνο επί των ημερών διοίκησής σας.
  • ΥΓ: Υπενθυμίζεται ότι η σιωπηρή απόρριψη ή η μη απάντηση στα ανωτέρω νόμιμα αίτηματά μου στη προθεσμία που Εκ Του Νόμου ορίζεται, συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με Τον Νόμο 2696/1999.

ΡΑΦΗΝΑ 15/7/2020

Ο αιτών δημότης

Νίκος Ψαρρός

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα