24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΝτράφι: Ολιγωρία δημάρχου Ρ-Π στερεί τα παιδιά απ’ την έξτρα μοριοδότηση που...

Ντράφι: Ολιγωρία δημάρχου Ρ-Π στερεί τα παιδιά απ’ την έξτρα μοριοδότηση που δικαιούνται

Αλήθεια δεν είναι άδικο για τα παιδιά του δήμου μας,  που πλήγηκε από τις φωτιές, να μην έχουν τη δυνατότητα της έξτρα μοριοδότησης? Μπράβο στο Δήμο Παλλήνης.....

Ρεπορτάζ Αθηνά Πρόγιου

Συμπολίτισσά μας Ντραφιώτισσα έκανε μια σοβαρότατη καταγγελία για την αδιανόητη ολιγωρία του κου Μπουρνούς, που στέρησε τα παιδιά του οικισμού μας, να έχουν έξτρα μοριοδότηση, λόγω φυσικών καταστροφών. Αυτή η διάταξη αφορά την φωτιά του Ιουλίου 2022 που έπληξε τους δήμους Ραφήνας-Πκερμίου και το δήμο Παλλήνης.

Ο δήμος Παλλήνης έπραξε τα δέοντα ώστε τα παιδιά που έδωσαν φέτος εξετάσεις να έχουν έξτρα μοριοδότηση.

Αναλυτικά αναφέρει η θιγόμενη συμπολίτισσά μας:

«Για όσους έχουν παιδιά που έδωσαν φέτος πανελλήνιες: Υπάρχει η με αρ. Φ.253.2/95951/Α5/1-9-2023 (ΦΕΚ 5306 Β’)  “ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ”.  Έχει εκδοθεί η παραπάνω ΥΑ για το Δήμο Παλλήνης με καταληκτική ημ/νια αιτήσεων 12/9/23 για έξτρα μοριοδότηση.

Μίλησα με το Δήμο μας και με βεβαιώσαν ότι έκαναν αίτηση για να υπαχθούν στην ανωτέρω απόφαση με αναδρομική ισχύ. Μιλώντας πάλι με το Υπουργείο μου είπαν ότι αφορά μόνο το Δήμο Παλλήνης, που κινήθηκε έγκαιρα ενώ ο δικός μας Δήμος για 1 χρόνο δεν έκανε τίποτα, απλά έκανε ετεροχρονισμένα την αίτηση και γι’ αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί στην ΥΑ.

Αλήθεια δεν είναι άδικο για τα παιδιά του δήμου μας,  που πλήγηκε από τις φωτιές, να μην έχουν τη δυνατότητα της έξτρα μοριοδότησης? Μπράβο στο Δήμο Παλλήνης…..»

Συμπέρασμα:

Το θέμα μας δεν είναι αν θα έπρεπε – όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος – το Υπουργείο Παιδείας να αποδίδει από μόνο του την επιπλέον μοριοδότηση σε μαθητές κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών ή αν θα πρέπει οι Δήμοι να αιτούνται την μοριοδότηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Αυτό ούτως ή άλλως ορίζεται στο σχετικό ΦΕΚ

Συνεπώς, στην περίπτωσή μας ο Δήμος δεν έπραξε το καθήκον του στερώντας τα παιδιά από τη δυνατότητα αυτή έναντι του Δήμου Παλλήνης που έπραξε τα δέοντα. Να σημειώσω ότι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, αν και δεν όφειλε, έστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για την αυτονόητη αυτή διεκδίκηση.

Κατά την κακοκαιρία Daniel, και πάλι με την ομάδα του Ανδρέα βρεθήκαμε μέσα στη νύχτα στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τα προβλήματα και ενημερώνοντας την Τροχαία προκειμένου να λάβει τα αναγκαία μέτρα. Και στην περίπτωση αυτή δεν είδαμε κανέναν από την ομάδα του Δημάρχου να κινητοποιείται. Θλιβερό σκορ…

Dr. Athena Progiou

AXON Enviro-Group Ltd.

18 Troias str.

11257 Athens

Greece

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα