23.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΟ Ανδρέας Βασιλόπουλος απαντά σε ερωτήσεις που δεν έχουν τεθεί έως τώρα

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος απαντά σε ερωτήσεις που δεν έχουν τεθεί έως τώρα

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος μιλά για τον αέρα ανανέωσης που εκπέμπει ο συνδυασμός του – Για τη συνένωση Τσεβά / Ξηντάρα – Τις δημοσκοπήσεις που έγιναν –Το πως αντιμετωπίζει η οικογένειά του τη νέα κατάσταση

Συνέντευξη στην Αγγελική Ραγκούση

Με απόλυτη ειλικρίνεια ο Ανδρέας Βασιλόπουλος δέχτηκε ν’ απαντήσει σε «ιδιαίτερες» ερωτήσεις μας, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά. Θεωρούμε μεγάλη τιμή ότι δέχτηκε ν’ απαντήσει και σε μια πολύ προσωπική του ερώτησή μας, κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα

Ο συνδυασμός σας κ. Βασιλόπουλε εκπέμπει ένα αέρα ανανέωσης προσώπων. Μπορεί αυτή η ανανέωση να αποτελέσει πρόβλημα στη διαρκώς αυξανόμενη παράσταση νίκης που σας περιβάλλει;

Όντως έχω επιλέξει νέα άτομα γιατί με τα παλιά υλικά δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι καινούριο. Είναι πλεονέκτημα τα άφθαρτα άτομα, με φρέσκιες ιδέες και διάθεση να προσφέρουν, τα οποία βιώνουν τα χρόνια προβλήματα και είπαν «φτάνει ως εδώ». Προχωράμε πολύ δυναμικά και βλέπουμε διαρκώς συμπολίτες που μας λένε ότι, παρά τις πιέσεις που δέχονται, πίσω απ’ το παραβάν θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους.

H συνένωση Τσεβά – Ξηντάρα, πόσο επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα;

Ήταν μία αναμενόμενη πολιτική κίνηση. Όλοι βλέπαμε ότι ήταν αδύνατον να κλείσουν ψηφοδέλτιο και ο χρόνος τελείωνε. Εξακολουθούν να μην έχουν τη δυναμική που περίμεναν, όμως τη δεύτερη Κυριακή η στήριξη που θα δώσουν θα παίξει σημαντικό ρόλο και εκτίμησή μου είναι ότι αποκλείεται να στηρίξουν τον κ. Μπουρνούς.

Εάν μου επιτρέπετε όμως θέλω να σχολιάσω ότι εξακολουθεί να είναι αφύσικο ο κ. Ξηντάρας απλώς να τα παράτησε. Δε θέλω να σκεφτώ ότι υπάρχουν μυστικές συμφωνίες για μοίρασμα της θητείας, οφείλουν όμως να το ξεκαθαρίσουν και οι δύο με γραπτές δηλώσεις πριν τις κάλπες.

Στην πρώτη όμως Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου σας βοηθά ή παρουσία του τρίτου συνδυασμού;

Η προεκλογική μας στρατηγική βασίζεται κυρίως στο σαφές αναλυτικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα της Δύναμης Ανάπτυξης και στον απολογισμό των δεκάδων δράσεων, που τόσα χρόνια κάνουμε μαζί με τους πολίτες. Δεν βασίζεται στις οικογένειες και τους παραδοσιακούς ψηφοσυλλέκτες. Από αυτή την άποψη δεν μας επηρεάζει.

Αντίθετα, μπορώ να πω ότι ο συνδυασμός της κ Τσεβά αντλεί ψήφους από τη δεξαμενή του κ. Μπουρνούς, γιατί και η ίδια και ο κ. Ξηντάρας προέρχονται από το ψηφοδέλτιο Μπουρνούς.

Αυτό που κάνει μία μικρή ζημιά, είναι η φημολογία που διασπείρουν στα πηγαδάκια ότι εμείς θα συνεργαστούμε με τον κ. Μπουρνούς. Και το αστείο είναι ότι το λένε οι άνθρωποι που μόλις έφυγαν από τη συνεργασία αυτή. Εν πάση περιπτώσει, εμείς δεν πρόκειται να συνεργαστούμε. Και η νομοθεσία δεν το επιτρέπει και γνωρίσαμε την πολιτική αθλιότητα του κ. Μπουρνούς.

Έχουν γίνει δύο δημοσκοπήσεις έως τώρα μία από σας και μία απ’ τον κ. Μπουρνούς. Όπως δήλωσε προ ημερών ο δήμαρχος κι από δικές μας πληροφορίες, έρχεστε καθαρά δεύτερος. Ερώτημα πολλών συμπολιτών μας είναι γιατί δεν βγαίνει στο φως καμία εκ των δύο δημοσκοπήσεων; 

Είναι ακριβώς όπως τα λέτε. Αλλά κάθε δημοσκόπηση έχει ποιοτικές αναλύσεις  που είναι και οι πιο σημαντικές για τον προεκλογικό σχεδιασμό. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να δώσουμε τα στοιχεία μίας δικής μας δημοσκόπησης στις άλλες παρατάξεις, που δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια δική τους.

Κλείνοντας να σας ευχαριστήσω και να ρωτήσω κάτι προσωπικό; Η οικογένειά σας πώς βιώνει την περίοδο αυτή; 

Ποτέ δεν με ενόχλησαν οι προσωπικές ερωτήσεις. Αντιθέτως μάλιστα. Και η Νάντια και τα παιδιά εξακολουθούν να έχουν χρόνο μαζί μου. Λιγότερο αλλά ποιοτικό. Εξηγώ τα πάντα στα παιδιά. Με έκπληξη όμως είδα τον μικρό Παναγιώτη να καταλαβαίνει και να μου λέει «ξέρω ότι έχεις δουλειά, να σε περιμένω για ύπνο;». Αλίμονο σε όποιον δεν έχει ισορροπίες και οικογενειακή ηρεμία και τρέμω στην ιδέα να μας διοικεί ένας τέτοιος άνθρωπος.

Εγώ σας ευχαριστώ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα