14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΟ μεγαλοϊδεατισμός Μπουρνούς σε όλο του το μεγαλείο…

Ο μεγαλοϊδεατισμός Μπουρνούς σε όλο του το μεγαλείο…

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο δήμαρχος… Ραφήνας! (χωρίς Πικέρμι)

Αν κάποιος είχε το κουράγιο και την υπομονή να παρακολουθήσει το βίντεο της πολυδιαφημισμένης απ’ τον κο Μπουρνούς παρουσίας του στη ΔΕΘ παρατήρησε τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα με τα οποία «έντυσε» αυτή του την συμμετοχή του και μάλιστα ως «Βασικός ομιλητής». Μετάβαση που πληρώθηκε φυσικά απ’ τον δημοτικό κορβανά και μάλιστα αδρά.

Στην προσπάθεια Μπουρνούς να μεγιστοποιήσει το γεγονός, ανέφερε περί δήθεν «μεγάλη διεθνής έκθεση Beyond (ΔΕΘ)». Μόνο που η BEYOND είναι απλά μια ελληνική ουσιαστικά ηλεκτρονική πλατφόρμα/ forum όπου «μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ενδιαφερόμενα μέρη και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα εξειδικευμένο κοινό, επενδυτές και πρακτορεία. Η μόνη σχέση που έχει με την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, είναι ότι για ένα 3-ήμερο χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη (και αφού η ΔΕΘ έχει λήξει).

Δυστυχώς για τον κο Μπουρνούς το βίντεο αποκαλύπτει ότι όχι μόνο δεν είναι ο βασικός ομιλητής, αλλά προφανώς και δεν είναι καν ομιλητής. Είναι απλά ένας πανελίστας, ανάμεσα στους πλέον των 150 που συμμετείχαν στο forum Beyond 2022.

Επίσης στον ψαγμένο παρατηρητή της τοπικής δημοτικής σκηνής Ραφήνας-Πικερμίου, εντύπωση προκαλεί ότι σαν πανελίστας ο δήμαρχος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας, αφού δεν φοράει καν μάσκα, σε αντίθεση με τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που επιμένει να γίνονται με τηλεδιάσκεψη ή ακόμα χειρότερα διά περιφοράς εκμεταλλευόμενος την πανδημία (μέτρα προστασίας).

Ακόμα ένα σημείο που δεν πέρασε απαρατήρητο απ’ έναν έξυπνο ακροατή, ότι ο δήμαρχος  ΔΕΝ διορθώνει δημοσιογράφο που τον αποκαλεί Δήμαρχο Ραφήνας, μόνο. Άραγε το Πικέρμι υπάρχει στο λεξιλόγιο του τοπάρχη; Σε αποστροφή του λόγου του αναφέρεται ότι ο δήμος είναι παραλιακός και ορεινός, λες και το Πικέρμι είναι το αναγκαίο κακό.  Χαρακτηριστικό επίσης ότι σε όλα τα έντυπα του forum (πρόγραμμα, ατζέντα κ.λπ.) αναφέρεται ως Δήμος Ραφήνας με κομμένο το Πικέρμι.

Επίσης κατά την προσφιλή τακτική του προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα άλλων φορέων και εταιρειών, αναφέροντας ο πονηρούλης, το δίκτυο οπτικών ινών ιδιωτικών εταιριών τηλεπικοινωνιών που έχει εγκατασταθεί στη Ραφήνα (μόνο) ως δικό του έργο!

Δίνοντας ωστόσο την ευκαιρία να το αντιληφθούν τόσο δημοσιογράφος του CNN Hellas, όσο κι ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου μέλος του πάνελ, που τον εκθέτει αναφέροντας ότι ο Δήμος του, έχει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 80 χλμ,   ιδιόκτητο Cloud κ.α. με τα οποία καλύπτει αυτοδύναμα τις ανάγκες του.

Συνεχίζοντας ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου εκθέτει ακόμα περισσότερο τον κο Μπουρνούς, παρουσιάζοντας τόσες δράσεις και υπηρεσίες προς τους δημότες του, με μεστό λόγο, σοβαρότητα και τεχνοκρατική αντίληψη, σε αντίθεση με τις γενικότητες, τους αμήχανους αστεϊσμούς και τον κουτσαβακισμό Μπουρνούς.

Αποδομώντας τελείως τον μεγαλοϊδεατισμό Μπουρνούς για την εν λόγω συμμετοχή του, να σημειώσουμε ότι:

Συνολικά συμμετείχαν πλέον των 150 ατόμων είτε ως ομιλητές είτε ως απλοί πανελίστες στα 4 Pavillions που χρησιμοποιήθηκαν.

Οι δήμαρχοι που συμμετείχαν ήταν συνολικά 7.

Οι Δήμαρχοι Καλλιθέας, Παπάγου-Χολαργού συμμετείχαν σε πάνελ μαζί με τους Γενικούς Διευθυντές των εταιριών Parking Stream, TransiTool και Deva Group.

Οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Τρικκαίων και  Πυλαίας – Χορτιάτη σε πάνελ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων & Περιφερειών, τον Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τον Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πάνελ στο οποίο τελικά συμμετείχε ο δήμαρχος Ρ-Π, δεν υπήρχε άλλος ομόλογός του από άλλον ΟΤΑ, παρά μόνο ένας αντιδήμαρχος (Δ. Ηρακλείου), ένας ΓΓ  (Δ. Καλλιθέας) και ένας από τους διευθυντές της εταιρείας Unisystems (όχι όμως ο Γενικός Διευθυντής)

Από συμπολίτη καλό συνομιλητή μας επί του θέματος, τονίστηκε ότι:

«Η μόνη αλήθεια που είπε ο δήμαρχος Ρ-Π είναι, ότι ο δήμος του αποτελεί ανάχωμα/ εμπόδιο για τον δημότη!

Ας ενημερώσει κάποιος τον Δ. Ρ-Π ότι, σε ότι αφορά μόνο στην ΕΕ, αμιγή συστήματα ADAS (Advanced Driver-Assistance System) ήδη από το 2019, είναι σε εφαρμογή σε τουλάχιστον 36 πόλεις (64 test sites), ενώ η ΕΕ χρηματοδοτεί τέτοιες προσπάθειες! Σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο οι 3 που ψευδώς αναφέρει. Εάν προστεθούν και προγράμματα τηλεματικής, όπως αυτά που υπονόησε με τις αναφορές του στο πάνελ, τότε οι πόλεις που τα εφαρμόζουν, είναι κάποιες χιλιάδες. Η λογική λέει τουλάχιστον στην Βόρεια Αμερική. Δυστυχώς στο δήμο μας, δεν μπορεί να γίνει εφαρμογή τέτοιων τεχνολογιών, δεδομένου ότι απαιτούν πλήρη οδική σήμανση και διαγράμμιση, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και τις Ευρωπαϊκές νόρμες, κάτι που απουσιάζει παντελώς από τους δρόμους μας».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα