28.1 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων...

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων στο Δήμο Μαραθώνα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε σήμερα Τετάρτη 10/6 στο Δήμο Μαραθώνα, σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης στην Αττική.

«Παρέχουμε στους Δήμους σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά. Στην προσπάθεια να κάνουμε την Αττική πιο «πράσινη», είμαστε σύμμαχοι», επισήμανε ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στους Δημάρχους.

Στον Μαραθώνα ο κος Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Σ. Τσίρκα 1 απορριμματοφόρο και 100 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν επίσης εκτός από τους Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππα και Β. Κόκκαλη, οι Αντιδήμαρχοι Χ. Στάμος, Γ. Ζορμπάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος ανακύκλωσης του Δήμου Ν. Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαραθώνα τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον κ. Πατούλη για τη συνέπεια με την οποία υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχει εξαγγείλει για όλους τους Δήμους. Εμείς από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να ανταποκριθούμε και να συνδράμουμε την προσπάθεια που γίνεται, με όλες μας τις δυνάμεις. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα και καινοτόμα πρωτοβουλία για όλη την Αττική, η οποία αξίζει τα συγχαρητήρια μας. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω ότι κληρονομήσαμε και κληρονομήσατε κ. Πατούλη, από τις προηγούμενες διοικήσεις, ένα άδικο έργο στο Γραμματικό. Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο».

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Δήμαρχο για την προσπάθεια που καταβάλλει να αλλάξει την εικόνα σ΄ ένα «ιστορικό» Δήμο, όπως ανέφερε και τόνισε: «Σήμερα παραδίδοντας το σύγχρονο απορριμματοφόρο και τους κάδους σηματοδοτούμε έμπρακτα την αταλάντευτη πρόθεση μας να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα και γνωρίζω πως σε αυτή τη διαδικασία ο Δήμαρχος Μαραθώνα, θα είναι αρωγός. Το ερώτημα πλέον δεν είναι που θα θάβουμε τα σκουπίδια αλλά πως θα σταματήσουμε να τα θάβουμε, βάζοντας τέλος στις παθογένειες των προηγούμενων χρόνων. Αποτελεί πεποίθηση μου πως το 2020 εκτός από έτος ανακύκλωσης, είναι και η χρονιά που αντιμετωπίζουμε με ώριμο και σύγχρονο τρόπο το ζήτημα. Είμαι βέβαιος ότι με σύνθεση, συναίνεση και συνεργασία, θα τα καταφέρουμε».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα