16.5 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟι Νέοι Αυτοδιοικητικοί Δήμων της αν. Αττικής ξαφνιάζουν ευχάριστα τον Μητροπολίτη ...

Οι Νέοι Αυτοδιοικητικοί Δήμων της αν. Αττικής ξαφνιάζουν ευχάριστα τον Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κο Νικόλαο σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου όταν τον επισκέφτηκε κλιμάκιο νέων αυτοδιοικητικών, μελών της Ένωσης (ΕΝΑ), δήμων της αν. Αττικής διακονίας του, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης και δημοτικό σύμβουλο Παλλήνης Νεκτάριο Καλαντζή.

Τον κο Καλαντζή συνόδευαν οι: Χρύσα Βλαχάκη και Μαρία Αραπκιλή-Βιάδη Δ. Σ. δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, οι αντιδήμαρχοι Έλενα Αντωνίου Παιανίας και Σαρωνικού Μπάμπης Γαλάνης και Βασίλης Μπούτσης, οι Δ.Σ. Μαρκοπούλου Χρήστος Μπισκιώτης, ο 20χρονος Γιώργος Πάσχος δήμου Σπάτων Αρτέμιδας, ο Γεράσιμος Ντούνης δήμου Κρωπίας κι τοπική σύμβουλος Λαυρίου Λίλα Ρέτσου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κος Νικόλαος υποδέχτηκε με την χαρακτηριστική του φιλοξενία το κλιμάκιο των νέων αυτοδιοικητικών και συζήτησε μαζί τους επί 3ωρο τα προβλήματα των δήμων, αλλά και γενικότερα της αν. Αττικής, σε επίπεδο ανάπτυξης, τουρισμού, υγείας, περιβάλλοντος κλπ.

Ο Μητροπολίτης απόλυτος γνώστης των πολυεπίπεδων θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, ενημέρωσε τους φιλοξενουμένους του για την πρόθεση της Μητρόπολης να κατασκευάσει κέντρο βιοηθικής σε οικόπεδο που αγοράστηκε στα Σπάτα δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας. Ακόμα τους είπε για την προσπάθειά του να πείσει τους υπευθύνους του αεροδρομίου να επιτρέψουν να αξιοποιηθούν τα αμπέλια που περιβάλουν τον αερολιμένα με ειδικό καθεστώς, ώστε το παραγόμενο νάμα να τροφοδοτεί τις εκκλησίες των ανατολικών ορθόδοξων εκκλησιών, με την πρότασή του να πέφτει στο κενό.

Επίσης αντάλλαξε απόψεις με τους αυτοδιοικητικούς σε θέματα οικολογίας, λιμανιών, περιβάλλοντος, ανακύκλωσης, νοσοκομειακής υποστήριξης, έδειξε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάλυση που του έκανε ως τεχνοκράτης η Δ.Σ. Ρ-Π Χρύσα Βλαχάκη, σχετικά με τον σχεδιασμό για τις καμένες περιοχές στο Κόκκινο λιμανάκι και Μάτι. Συζητήθηκε ακόμα η τοπική ανάπτυξη με την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπου αντηλλάγησαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις.

Οι νέοι αυτοδιοικητικοί όμως δεν πήγαν στον Μητροπολίτη με άδεια χέρια, εντυπωσιάζοντας με τα δώρα τους, όπως κρασιά, μέλι και τα φημισμένα μουστοκούλουρα απ’ το Μαρκόπουλο, διάφορες ποικιλίες κρασιών – μεταξύ τους και κρασί Φιλίππου – απ’ τον Σαρωνικό, κρασί και λεύκωμα για την ιστορία του τρύγου απ’ την Παιανία, κρασί επίσης απ’ τα Σπάτα-Αρτέμιδα, δεν μάθαμε τι περιείχε το δώρο απ’ την Λαυρεωτική, ενώ από Ραφήνα-Πικέρμι το τοπικό προϊόν, ψάρια, δεν ήταν μπορετό βέβαια να μεταφερθούν. Η τόσο εποικοδομητική συνάντηση ανανεώθηκε για το προσεχές μέλλον.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα