23.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟλοκληρώνεται το έργο αποκατάσταση υποδομών στις πυρόπληκες περιοχές της ΔΚ Ραφήνας.

Ολοκληρώνεται το έργο αποκατάσταση υποδομών στις πυρόπληκες περιοχές της ΔΚ Ραφήνας.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΕΜΑ: Ολοκληρώνεται το έργο αποκατάσταση υποδομών στις πυρόπληκες περιοχές της ΔΚ Ραφήνας.

Η δικαίωση των  επιλογών μας για μια Σύγχρονη πόλη.

Το έργο αποκατάστασης υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές της Ραφήνας, Μπλε Λιμανάκι ( περιοχή Βίλες), Κόκκινο Λιμανάκι, Διασταύρωση, Καλλιτεχνούπολη και Νέο Βουτζα που η δημοτική μας αρχή οραματίστηκε, σχεδίασε, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και  παρέδωσε  με προγραμματική σύμβαση τόσο την χρηματοδότηση όσο και την υλοποίηση του έργου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  και εν συνεχεία μελετήθηκε  και δημοπρατήθηκε σε συνεργασία από το υπουργείο Υποδομών με ανάδοχο την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ ύψους 15 εκ. € παρά την προσπάθεια κάποιων να ματαιωθεί, μπήκε πάλι μπροστά και θα ολοκληρωθεί έως 30 Ιουνίου 2025 σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Χ. Σταϊκούρα ( ΑΔΑ: ΡΠΚΦ465ΧΘΞ-ΚΞΔ)

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα:

1.Την ολοκλήρωση του παραλιακού πεζόδρομου από τον Άγιο Νικόλαο έως τα όρια της περιοχής   Κόκκινο Λιμανάκι (οδός Παύλου Μελά), όπου ήδη ξεκίνησαν τα συνεργεία.

2.Περιλαμβάνει την ολοκλήρωση ενός ακόμα μικρού εναπομείναντος τμήματος  του νέου δικτύου ύδρευσης στο Κόκκινο Λιμανάκι που η τοποθέτηση του έγινε με τη μέθοδο της μικροτομής καθώς και  τη συνδεσιμότητα των νέων παροχών στο καινούργιο σύγχρονο δίκτυο.

  1. Ακολούθως μέσα στο έργο περιλαμβάνεται η πλήρης ασφαλτόστρωση των οδών στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι καθώς και τοποθέτηση οδοφωτισμού στην οδό Αργιθέας ( έξοδος προς Ν. Βουτζά) και τοποθέτηση πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού.
  2. Περιλαμβάνει την ολοποίηση δρόμων με κυβόλιθους στο κέντρο της πόλης.
  3. Την ασφαλτόστρωση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου προς το Κέντρο Υγείας Διασταύρωσης και
  4. Την ολοκλήρωση των κυβόλιθων στην Καλλιτεχνούπολη καθώς και η τοποθέτηση οδοφωτισμού σε τμήματα δρόμων που περιλαμβάνονται στη μελέτη.

7.Περιλαμβάνει επίσης την ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων του οικισμού του Νέου Βουτζά στο τμήμα που ανήκει  στο δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, μετά φυσικά την ολοκλήρωση της αποχέτευσης στην περιοχή ώστε πραγματικά να έχουμε δρόμους ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

  1. Έχει πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έργου αυτού

α. Το μεγαλύτερο τμήμα του παραλιακού πεζόδρομου στην παραλιακή περιοχή μετά τον Αγιο Νικόλαο

β. Οι ασφαλτοστρωσεις στον οικισμο του Πευκώνα και της περιοχής Σκουφέικα.

Η ώρα της δικαίωσης του σχεδιασμού μας και της υλοποίησης των υποδομών έφτασε.

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τη σημερινή δημοτική αρχή θα προσπαθήσουν να οικειοποιηθούν το έργο που ΕΜΕΙΣ σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση οραματιστήκαμε, σχεδίασαμε και  ξεκινήσαμε το 2022,  ως  δήθεν.δικό τους έργο.

Γνωρίζουμε ότι πολίτες θυμούνται πάρα πολύ καλά ποιοί προσπαθήσαν να βάλουν αναχώματα  και δεν λείπουν από αυτή  την απαρίθμηση στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής και προεκλογικά τους “συνεταιράκια”.

Δεν τα κατάφεραν όμως να ματαιώσουν το ραμα για ενα ποιοτικοτερο τόπο γιατί τελικά γιατί ΕΜΕΙΣ ως διοίκηση εξασφαλίσαμε τελικά όλες τις απαραίτητες άδειες.

Γνωρίζουν οι πολίτες ότι το έργο αυτό  που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και δίνει προς προστθέμενη αξία στον τόπο μας, είναι έργο δικό μας, αφού το οραματιστήκαμε και το ξεκινήσαμε.

Είμαστε χαρούμενοι που -έστω και  με μία άλλη διοίκηση-  τα έργα και το όραμα για ένα καλύτερο τόπο συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν.

Είμαστε εδώ.

Χαιρετίζουμε την επανέναρξη των έργων και την ολοκλήρωση τους πριν το τέλος Ιουνίου του 2025, προσπερνώντας αυτούς που ένοχα σιωπούν.

Αποτελούμε την παράταξη που έσπρωξε τον τόπο μας μπροστά, υλοποίησε έργα πνοής απαραίτητα στον τόπο μας, προς την κατεύθυνση  αναβάθμισης της  ποιότητας ζωής των πολιτών της.

Είμαστε εδώ, μαζί με τους πολίτες για την πρόοδο του τόπου μας.

ΡΠΚΦ465ΧΘΞ-ΚΞΔ

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα