19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟρκωμοσία Δημάρχου και νέου Δ.Σ. Παιανίας - Ισ. Μάδης: Το 2028 θα...

Ορκωμοσία Δημάρχου και νέου Δ.Σ. Παιανίας – Ισ. Μάδης: Το 2028 θα είμαστε σε λιμάνι ασφαλές

Στο κατάμεστο Μουσείο Βορρέ τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο η ορκωμοσία του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη, των δημοτικών και των κοινοτικών συμβούλων που προέκυψαν από την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου.

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι ιδιαιτέρως τιμητική και άκρως συγκινητική, σε μια στιγμή τόσο σημαντική για όλα τα μέλη του δημοτικού και των κοινοτικών συμβουλίων» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας στον σύντομο χαιρετισμό του συμπληρώνοντας πως η εμπιστοσύνη των δημοτών «δεν αποτελεί λευκή επιταγή αλλά ένα συμβόλαιο τιμής για όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Άμεσες αλλαγές και δράσεις δίχως δισταγμούς, δίχως αναβολές, δίχως καθυστερήσεις».

Πρόσθεσε δε πως αυτό το συμβόλαιο αφορά όλο τον δήμο και όλους τους δημότες: «Κάθε οικισμός και κάθε γειτονιά δικαιούται υποδομές, περισσότερη ανάπτυξη, μία καλύτερη καθημερινότητα» ενώ τους κάλεσε να είναι συνοδοιπόροι «και εκείνους που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και όσους κάνατε άλλη επιλογή».

Ο Ισίδωρος Μάδης κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει κριτική με επιχειρήματα και προτάσεις ενώ απευθυνόμενος στη δημοτική του ομάδα τόνισε πως θα πρέπει δουλέψουν συλλογικά, πλάι ο ένας στον άλλο μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Εδώ δεν ισχύει το ‘’ο καθένας μόνος του’’. Γιατί μόνο συνεργατικά και συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «αν ένας στραβοπατήσει οι υπόλοιποι οφείλουμε να τον στηρίξουμε για να σηκωθεί πάλι όρθιος» ώστε “το 2028 να είμαστε σε λιμάνι ασφαλές!”. «Εκεί θα μας οδηγήσει ως πυξίδα η εμπειρία και η αποκτημένη γνώση της προηγούμενης περιόδου» κατέληξε.

Ο Υπουργός Επικρατείας και βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος στους αιρετούς τους συνεχάρη για την εκλογή τους και ευχήθηκε «καλή επιτυχία, δημιουργικό έργο στα καθήκοντά σας και από πλευράς κυβερνήσεως να πω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε αποτελεσματικά τη δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καλή συνέχεια στο έργο σας».

«Στο πρόσωπο του επανεκλεγέντος δημάρχου Ισίδωρου Μάδη θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να ευχηθώ δημιουργικό έργο υπενθυμίζοντας πως στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει αντιπολίτευση, υπάρχει πλειοψηφία και μειοψηφία. Μακάρι την επόμενη πενταετία μειοψηφία στις αποφάσεις υπέρ της κοινωνίας να μην υπάρξει. Αυτή είναι η ευχή μου» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος.

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα γιορτής, αλλά η τελευταία. Από αύριο σας περιμένει έργο οπότε να σας ευχηθώ υγεία και δύναμη για να υπηρετήσετε όσο καλύτερα μπορείτε τους πολίτες της Παιανίας» τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος.

«Όσοι υπηρετούμε την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουμε ενδιάμεσους, η σχέση είναι άμεση» είπε εκτός μικροφώνου ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους. «Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας, καλές και δημιουργικές αποφάσεις και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα είναι στο πλευρό σας για να διασφαλίσει τη νομιμότητα αλλά πάνω από όλα για να βοηθά το έργο σας» συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Πολιτείας Δημήτρης Ανδρέου ευχήθηκε «στη νέα του θητεία το δημοτικό συμβούλιο να υπηρετήσει με αξιοσύνη την πόλη μας» ενώ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σύγχρονος Δήμος για Όλους Κώστας Αναστόπουλος «καλή επιτυχία στη διοίκηση, με καλύτερη θητεία από την προηγούμενη» σημειώνοντας πως θα υπηρετήσει το ρόλο που του ανέθεσε η κοινωνία, του ελέγχου, ώστε να βελτιωθεί η ζωή όλων των δημοτών.
Ο Αθανάσιος Χατζηδάβαρης, επικεφαλής της παράταξης Ενωμένοι Μπορούμε ευχαρίστησε όσες και όσους επέλεξαν τον συνδυασμό και δεσμεύθηκε να υπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το συμφέρον του τόπου.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κωνσταντίνος Παναγιώτου δεν επιθυμούσε να κάνει χαιρετισμό.

Η τελετή ξεκίνησε με μουσικό αφιέρωμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΑΡ» και τις κυρίες Ευγενία Μάλου (βιολί), Κίτι Βαρδάμη (βιολί) και Μιρέλα Ρούτση (βιολοντσέλο) προς τιμήν του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κώστας Αλλαγιάννης, Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, Φυλής Χρήστος Παππούς και Ωρωπού Γιώργος Γιασεμάκης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, η πρόεδρος ΔΣ Δήμου Σαρωνικού Δήμητρα Ράπτη, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Αλμπάνης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Β/Α Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ο Διοικητής του ΑΤ Παιανίας Αστυνόμος Β’ Νικόλαος Γκούρλιας, οι πρώην δήμαρχου Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και Ταύρου Σωτήρης Ανδρέου, πρώην αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες δημότες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα