19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠαρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης Ραφήνας-Πικερμίου (φωτο)

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης Ραφήνας-Πικερμίου (φωτο)

Σημαντικό σημείο στη συζήτηση ήταν και ανάγκη για αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα, για να μπει στο προσκήνιο η ανάγκη του λαού για προστασία απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Την Κυριακή 10/9/2023 πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Ραφήνας συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ραφήνας Πικερμίου  και παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Στην συζήτηση απηύθυνε χαιρετισμό ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη Λ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος  Δάρδαλης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Ευαγγέλου.

Στον χαιρετισμό του ο Ν. Δάρδαλης αναφέρθηκε στην σύγκλιση όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων στην περιφέρεια, στην οποία ο ένας ψήφιζε τον προϋπολογισμό του άλλου, μαζί χάρισαν εκατομμύρια και στήριξαν τη δημιουργία πάρκου πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό, την ίδια στιγμή που έχει σχεδόν εξαφανιστεί κάθε χώρος πρασίνου στην Αττική, ενώ δεν έχει καν ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό των ρεμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για νέες πλημμύρες στην Αττική. Παράλληλα, , τόνισε την ανάγκη δημιουργίας γενικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Ευαγγέλου στην ομιλία του έκανε λόγο για  “σύγκλιση στα προγράμματα των αστικών κομμάτων η οποία εκφράζεται και στον Δήμο μας γι αυτό και δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό οι τοπικοί παράγοντες να μεταβαίνουν από τη μία παράταξη στην άλλη αφού συμφωνούν στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού.”

Συνεχίζοντας τόνισε ότι “παρά τις επιμέρους διαφορές τους ταυτίζονται στην ίδια πολιτική η οποία διαμορφώθηκε από τις κυβερνήσεις των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, οι οποίες:
Οδηγούν τη χρηματοδότηση των δήμων να γίνεται με ίδια έσοδα ενισχύοντας τη φοροληστεία του δημότη. Η κρατική χρηματοδότηση συνεχώς μειώνεται δημιουργώντας μεγάλα κενά τα οποία καλύπτονται μέσα από την ανταποδοτικότητα,  καλώντας τους δημότες να ξανά πληρώσουν ακριβά για
υπηρεσίες που έχουν ήδη πληρώσει στο κράτος.
Στηρίζουν τα επιχειρηματικά σχέδια όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή. Τόνισε ότι η ανάπτυξη στην περιοχή δεν πρέπει να συνοδεύεται από ακριβά ενοίκια, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων ενώ τόνισε παράλληλα την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Ραφήνας. Σχετικά με την παιδεία επισημάνθηκαν οι μαζικοί αγώνες από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την ανάγκη σχολικών κτιρίων, με ασφαλείς υποδομές, αλλά και για ένα σχολείο που να μορφώνει και να μην είναι εξεταστικό κέντρο.

Σημαντικό σημείο στη συζήτηση ήταν και ανάγκη για αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα, για να μπει στο προσκήνιο η ανάγκη του λαού για προστασία απέναντι στα καιρικά φαινόμενα. Αναφέρθηκε τέλος η αλληλεγγύη στον λαό της Θεσσαλίας ο οποίος αυτή τη στιγμή βασανίζεται από τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ που λογαριάζει την προστασία του λαού ως κόστος.

Κλείνοντας ο Π. Ευαγγέλου κάλεσε “τους δημότες Ραφήνας-Πικερμίου να σκεφτούν με κριτήριο ποιος θα βγει στους αγώνες μπροστά στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μετατροπή του ελεύθερου χρόνου σε πηγή κερδοφορίας για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ποιος θα δώσει τον αγώνα ενάντια στην επέκταση της ανταποδοτικότητας και τι φορολεηλασία που τόσα χρόνια επιβάλλει δημοτική αρχή. Ποιος αποτελεί το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν οι εκλεκτοί των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.”

Γι αυτό υπάρχει η “ανάγκη στήριξης των ψηφοδελτίων της λαϊκής συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών αυτή θα είναι στον αγώνα για μία πραγματικά 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση“.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα