14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠέτρος Φιλίππου: Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού

Πέτρος Φιλίππου: Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου παραιτήθηκε από το αξίωμα του Δημάρχου, προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κείμενο Χρήστος Ράπτης

Δεκτή έγινε η παραίτηση του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου, από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες απηύθυνε ο απερχόμενος δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου λίγο πριν την υποβολή της παραίτησής του στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

Στη συνέχεια ο Π. Φιλίππου μετέβη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής όπου και ενημερώθηκε ότι η από 25/1 παραίτησή του από το αξίωμα του δημάρχου, καθίσταται αυτοδικαίως οριστική.

Στην ανοικτή επιστολή του ο απερχόμενος Δήμαρχος Σαρωνικού ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αποχωρώντας από την διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού και παρόλες τις δυσκολίες της τελευταίας τριετίας με την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση που επέφερε τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στους δήμους, π.χ. διπλασιασμό των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των λειτουργικών δαπανών, της διαχείρισης των απορριμμάτων κλπ. και χωρίς να επιβάλλουμε καμία επιβάρυνση στα Δημοτικά Τέλη, παραδίδω τον δήμο σε μια καλή οικονομική κατάσταση με το ταμειακό υπόλοιπο στις 31/12/2022 να είναι 9.700.000 ευρώ.

Παράλληλα, παραδίδουμε ως δημοτική αρχή ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων υποδομής προϋπολογισμού άνω των 35.000.000 ευρώ που αφορούν έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο ή που έχουν ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί και πρέπει άμεσα να εκτελεστούν.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Υπηρέτησα αυτό τον τόπο για περισσότερα από 36 χρόνια με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ανθρώπων του, με μια άοκνη προσπάθεια να κάνω το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας και τους κατοίκους της. Η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση χρειάζεται αφοσίωση και αυταπάρνηση, είναι όμως ο κατάλληλος χώρος για κάποιον που θέλει να προσφέρει στα κοινά. Όποιος υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο με τις αγωνίες του πολίτη, με τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει.

Από το ξεκίνημα της αυτοδιοικητικής μου πορείας αφιερώθηκα στον τόπο μου. Τον υπηρέτησα με αγάπη, συνέπεια και αλληλεγγύη στους συμπολίτες μου. Ήταν μια συγκλονιστική διαδρομή η επιλογή να αφιερώσω τη ζωή μου στον τόπο μου και στους ανθρώπους του. Αν ξεκινούσα από την αρχή θα επέλεγα ακριβώς το ίδιο μονοπάτι. Ελπίζω και πιστεύω ότι το πρόσημο της θητείας μου στην Αυτοδιοίκηση ήταν θετικό.

Εύχομαι και οι επόμενες Διοικήσεις του Δήμου μας, να συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση προσφοράς για τον τόπο μας».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα