21.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠιλοτική δράση «θρυμματισμός & συλλογή κλαδεμάτων στην…πόρτα σας»

Πιλοτική δράση «θρυμματισμός & συλλογή κλαδεμάτων στην…πόρτα σας»

Μια καινοτόμα πιλοτική δράση σχετικά με την συλλογή κλαδεμάτων που απασχολεί τις περισσότερες περιοχές του δήμου μας, ανέλαβε να υλοποιήσει η δημοτική παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης» με τον επικεφαλής Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΩΡΕΑΝ 

Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Μαρτίου 2022
ΝΤΡΑΦΙ – ΔΙΩΝΗ – ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η αντιπυρική περίοδος (1η Μαΐου) πρέπει φέτος, επιτέλους, να μας βρει προετοιμασμένους. Πολύ βασικός παράγοντας για τη μη διάδοση πυρκαγιάς είναι ο καθαρισμός των οικοπέδων μας από την καύσιμη ύλη, αλλά και η σωστή αποκομιδή των κλαδεμάτων.
Κάθε χρόνο ο Δήμος μας επιλέγει μία ασύμφορη και εκ του αποτελέσματος αναποτελεσματική τακτική. Ζητά από τους πολίτες να πληρώνουν για την αποκομιδή, έρχεται με ένα φορτηγό το οποίο προφανώς γεμίζει αμέσως με τον όγκο των κλαδιών του κήπου μας, αλλά στην ουσία επιστρέφει σχεδόν κενό από φορτίο (βάρος).
Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Μαρτίου, η ομάδα μας έχει προγραμματίσει να περάσει από το… σπίτι σας! Φορτηγό συνοδευόμενο από θρυμματιστή και εργάτη, θα περάσει από τη γειτονιά σας για να συλλέξει από την πόρτα σας, τα κλαδέματα που έχετε ετοιμάσει. Παράλληλα θα συγκεντρώσουμε πολύτιμα στοιχεία για τη μείωση του όγκου, το χρόνο αποκομιδής, την ποιότητα και τις δυνατότητες αξιοποίησης του παραγόμενου θρυμματισμένου υλικού.
Ο θρυμματισμός των κλαδεμάτων στο σημείο όπου παράγονται, είναι η κοινώς αποδεκτή μέθοδος συλλογής. Ελαχιστοποιώντας με το θρυμματισμό τον όγκο, πετυχαίνουμε λιγότερες διαδρομές φορτηγών (και λιγότερα καυσαέρια), ταχύτερη αποκομιδή, εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων και καυσίμων. Παράλληλα, με σωστό προγραμματισμό και συντονισμό με τους πολίτες, τα παραγόμενα κλαδέματα μαζεύονται και απομακρύνονται άμεσα.
Στις άμεσες προτεραιότητες της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είναι να πιέσουμε τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου να γίνει αποτελεσματικός. Να πιέσουμε, δηλαδή, να:

  • προνοήσει για τους καθαρισμούς των κοινόχρηστων χώρων
  • προγραμματίσει εγκαίρως τις εργολαβίες που απαιτούνται
  • μπορέσει να μαζέψει τα κλαδέματα των ιδιωτικών κήπων αμεσότερα
  • περιορίσει τη σπατάλη ανθρώπινων πόρων και καυσίμων
  • αξιοποιήσει τη μέθοδο θρυμματισμού κλαδεμάτων στη φετινή αντιπυρική περίοδο

Είμαστε εδώ για να ελέγχουμε το έργο της δημοτικής αρχής, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, αλλά και να προτείνουμε λύσεις.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου
τηλ. επικοινωνίας 6942 790900

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα