24.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠως τα 3 «παρών» έγιναν 2; στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ραφήνας

Πως τα 3 «παρών» έγιναν 2; στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ραφήνας

Μετά την μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα της ονοματοθεσίας της πλατεΐτσας δίπλα στο ταχυδρομείο Ραφήνας, όπου αποκαλύφτηκαν σε κοινή θέα απομεινάρια προϊστορικής ζωής στην περιοχή, μας προκάλεσε εντύπωση η τοποθέτηση της κας Σακατίδου σχετικά με την συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου της 16ης Ιουνίου.

Προς τούτο επικοινωνήσαμε μαζί της για περισσότερες διευκρινίσεις αφού γνωρίζαμε ότι μεταξύ των θεμάτων ήταν η ονοματοθεσία της πλατεΐτσας, με εισήγηση του προέδρου να ονομαστεί πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου ή πλατεία Ελλήνων. Όπως μας είπε η κα Σακατίδου την εξέπληξε το γεγονός ότι ενώ κατά τη διάρκεια της εκ περιφοράς (να δούμε πότε θα τελειώσει αυτή η διαδικασία) συνεδρίασης, μία σύμβουλος δήλωσε με e.mail «παρούσα» σε όλα τα θέματα, άρα και στο προαναφερόμενο. Την επομένη ωστόσο, όπως φάνηκε αφού πήρε στα χέρια της το αποφατικό, τα τρία «παρών» έγιναν δύο(!), με ότι αυτό συνεπάγεται, οπότε αποφάσισε να πάρει θέση καταγγέλλοντας αυτή την αντικανονικότητα εδώ

Εν κατακλείδι το περίεργο στην όλη ιστορία επικεντρώνεται στο εξής:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραφήνας αποτελείται από 11 μέλη, στην παρούσα συνεδρίαση απουσίασε ένας σύμβουλος, άρα τα μέλη που ψήφισαν είναι 10, εξ αυτών 5 ψήφισαν υπέρ της ονομασίας «Ε. Βενιζέλος», 1 ψήφισε υπέρ της ονομασίας «Ελλήνων» και τρεις δήλωσαν παρόντες, άρα το τελικό αποτέλεσμα ήταν 5 υπέρ της ονομασίας «Ε. Βενιζέλος» με τους 4 να τοποθετούνται διαφορετικά. Όλως τυχαίως την επομένη για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ένα «παρών» διαφοροποιήθηκε σε υπέρ, χωρίς ν’ αλλάζει φυσικά το κατά πλειοψηφία αποτέλεσμα, εκτός του ότι αλλάζει κάπως την ισχνή πλειοψηφία της ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια της εκ περιφοράς συνεδρίασης.

Άρα η εν λόγω ονομασία δεν υποστηρίζεται πλήρως, όχι γιατί ο Εθνάρχης Ε. Βενιζέλος δεν αξίζει την τιμή, αλλά κυρίως γιατί η εν λόγω τοποθεσία διατηρεί εμφανή την προϊστορική της αξία που αναμένει ν’ αναδειχτεί!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα