21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠόσο θα πληρωθούν οι 7.150 Υπάλληλοι στις Δημοτικές και Περιφερειακές Ομάδες για...

Πόσο θα πληρωθούν οι 7.150 Υπάλληλοι στις Δημοτικές και Περιφερειακές Ομάδες για την Απογραφή

Με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθορίστηκε η ειδική αποζημίωση των μελών συλλογικών οργάνων που θα απασχοληθούν στην Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας (Γ-Κ) του 2021.

Η Απόφαση, μεταξύ άλλων, αφορά και τις Δημοτικές και Περιφερειακές Ομάδες Εργασίας, ορίζοντας τα κάτωθι:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΟΕ).

α) Εργασίες που θα υλοποιηθούν:  Θα συγκροτηθούν μέχρι 1.000 ΔΟΕ, μία ανά Δημοτική Ενότητα, και έργο τους είναι η με κάθε τρόπο υποστήριξη, δημοσιοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής αρμοδιότητάς της για τη διενέργεια της Απογραφής Γ-Κ και η υποβοήθηση του έργου των οργάνων της Απογραφής (Επόπτες, Βοηθοί Επόπτες, Απογραφείς).  Επίσης, οι ΔΟΕ θα συμβάλλουν στην ενημέρωση του Στατιστικού Γεωργικού Μητρώου το οποίο αποτελεί το πλαίσιο διενέργειας της Απογραφής. Συγκεκριμένα, οι ΔΟΕ θα προτείνουν τη διαγραφή ανενεργών εκμεταλλεύσεων, την προσθήκη τυχόν νέων εκμεταλλεύσεων και τυχόν άλλες αλλαγές.

β) Χρόνος υλοποίησης και ολοκλήρωσης: Κατά το χρονικό διάστημα συλλογής των στοιχείων της Απογραφής Γ-Κ.

γ) Τρόπος αποζημίωσης:  Κατά συνεδρίαση.

δ) Μέγιστος αριθμός Υπαλλήλων: Μέχρι 1.000 ΔΟΕ. Η κάθε ΔΟΕ θα απαρτίζεται μέχρι 7 μέλη.

ε) Ύψος ειδικής αποζημίωσης: Κατά το χρονικό διάστημα συλλογής θα πραγματοποιηθούν 2 συνεδριάσεις των ΔΟΕ και έκαστο μέλος θα αποζημιωθεί με 35,00 ανά συνεδρίαση.

Σύνολο ειδικής αποζημίωσης συλλογικού οργάνου εντός του έτους 2021: 7 μέλη x 1000 ΔΟΕ x 2 συνεδριάσεις x 35,00 €/συνεδρίαση = 490.000,00 €

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΟΕ)

α) Εργασίες που θα υλοποιηθούν: Θα συγκροτηθεί μια ΠΟΕ ανά έδρα Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής (ΠΥΣ) και έργο της είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη διενέργεια της Απογραφής Γ-Κ, τον σκοπό και τη χρησιμότητά της, προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι οι απογραφόμενοι σε αυτήν, καθώς και η υποστήριξη του έργου των οργάνων της Απογραφής (Ανώτεροι Επόπτες, Επόπτες, Βοηθοί Επόπτες, Απογραφείς). Επίσης, θα συμβάλλουν στο έργο της Απογραφής Γ-Κ με κάθε δυνατό μέσο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν κατά τη διενέργεια της Απογραφής Γ-Κ στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

β) Χρόνος υλοποίησης και ολοκλήρωσης: κατά το χρονικό διάστημα συλλογής των στοιχείων της Απογραφής Γ-Κ.

γ) Τρόπος αποζημίωσης: Κατά συνεδρίαση.

δ) Μέγιστος αριθμός Υπαλλήλων: 50 ΠΟΕ, οι οποίες θα απαρτίζονται από 3 μέλη εκάστη.

ε) Ύψος ειδικής αποζημίωσης: Κατά το χρονικό διάστημα συλλογής θα πραγματοποιηθούν 3 συνεδριάσεις με 40,00 ευρώ ανά συνεδρίαση για κάθε μέλος των ΠΟΕ.

Σύνολο ειδικής αποζημίωσης συλλογικού οργάνου εντός του έτους 2021: 3 μέλη x 50 ΠΟΕ x 3 συνεδριάσεις x 40,00 €/συνεδρίαση/ανά μέλος = 18.000,00 €.

Αναλυτικά οι αμοιβές των Υπαλλήλων σε όλα τα είδη Ομάδων της Απογραφής Γ-Κ., στο Φ.Ε.Κ. Β’ 1223/30.3.2021

Πηγή: airetos.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα