27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠρογραμματισμός 5ετίας Ανδρέα Βασιλόπουλου ώστε ο Δήμος Ρ-Π να γίνει σημείο αναφοράς...

Προγραμματισμός 5ετίας Ανδρέα Βασιλόπουλου ώστε ο Δήμος Ρ-Π να γίνει σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου αξίζει ένα brand name που να γεμίζει περηφάνεια τους κατοίκους Ραφήνας και Πικερμίου, όπως και των διαφόρων περιοχών με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους η καθεμιά.

O Δήμος Ραφήνας Πικερμίου είναι ένας μαγευτικός δήμος όπου συναντιέται η θάλασσα με το βουνό, η φύση με πλούσια χλωρίδα και σπάνια πανίδα στον μοναδικό ανοικτό ποταμό της αν. Αττικής, το μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, με προϊστορία, παλαιοντολογία (Πικέρμιον η Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας), αρχαιολογία, απομεινάρια – ενθυμήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με προσφυγική καταγωγή των πρώτων κατοίκων της.

Είναι επίσης ένας τόπος μαρτυρικός μετά τη φονική πυρκαγιά του 1918 στο Μάτι με τους 104 επισήμως νεκρούς. Ένα θλιβερό brand name σε παγκόσμια αναφορά που δεν του αξίζει.

Αξίζει ένα brand name που να γεμίζει περηφάνεια τους κατοίκους Ραφήνας και Πικερμίου, όπως και των διαφόρων περιοχών με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους η καθεμιά.

Ο συνδυασμός «Δύναμη Ανάπτυξης» με υπ. Δήμαρχο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, που συσπειρώνει άφθαρτες, υγιείς δυνάμεις, ύψιστου επιστημονικού δυναμικού με περίσσευμα ψυχής κι εμπειρία στο επιχειρείν, με παγκόσμια δράση, μπορεί να οδηγήσει το Δήμο και κατ’ επέκταση την Ανατολική Αττική, σε επίπεδο που να μπορεί να στηρίξει ολόκληρη την Αττική, να ξεπεράσει προβλήματα που ο βαρύς μητροπολιτικός οικιστικός ιστός της Αθήνας προκαλεί.

Να υποστηρίζει την Νησιωτικότητα όλου του Αιγαίου πελάγους, όσο ο Δήμος του λιμανιού αναφοράς στη Ραφήνα εκσυγχρονίζεται για να παρέχει τεχνογνωσία, δικτύωση και (proactive) δοκιμασμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο σεβασμός

  • στην Αειφόρο ανάπτυξη π.χ. ο μόνος εναπομένων ποταμός της Αττικής που θα εκβάλλει στο Δέλτα – μοναδικό Υδάτινο πάρκο στον κόλπο της Ραφήνας,
  • η προσαρμογή στην κλιματική κρίση θέτοντας στην υπηρεσία όλης της Ελλάδας τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές,
  • η εκτίμηση (valorisation) του πολιτιστικού & φυσικού περιβάλλοντος για ν’ αποδοθεί στην ανθρωπότητα π.χ. Πικέρμιον ως «Ακρόπολη» της παγκόσμιας Παλαιοντολογίας, η μόνιμη χωροθέτηση της παγκόσμιας Μαραθώνιας Διαδρομής για να προσφερθεί στην οικουμένη,
  • η δια-δικτυωμένη θερμοκοιτίδα για τη νεοφυή καινοτόμο επιχειρηματικότητα για ντόπιους, Έλληνες και ξένους
  • η Ραφήνα ως προορισμός κι όχι απλό πέρασμα ασφυξίας για περίπου 2εκ διερχομένους από το λιμάνι το χρόνο, άσε τους κατοίκους που στενάζουν
  • νέες πηγές και χρήση καθαρής ενέργειας, προσιτής, για τους ασθενέστερους πρώτα! • η ενεργής συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά δίκτυα αριστείας με στόχο πρόσβαση στη γνώση που μπαίνει στην πράξη άμεσα κ.α. κ.α. αποτελούν μέρος του προγράμματος – πρότασης της Δύναμης Ανάπτυξης.

Βάση για να προσελκύσει ευφυία, εμπειρία, ψυχή, αγάπη για τον συνάνθρωπο κι επόμενες πρωτοβουλίες από ντόπιους κι επισκέπτες πολίτες, της Ελληνικής διασποράς και της πολυπολιτισμικής ομογένειας, να οδηγήσουν δράσεις που θα υποστηρίζονται από την Δημοτική Αρχή και την κοινωνία ευρύτερα, για το καλό όλων.

Αξίζει να παρακολουθήσετε την ομιλία του Ανδρέα Βασιλόπουλου εδώ:

https://fb.watch/nu60aqqmTX/»

Η σελίδα της παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης» εδώ:

https://dynamianaptyxis.gr/

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα