23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠροσωπικά Δεδομένα: Λαϊκό δικαστήριο στη Ραφήνα εναντίον Βασιλόπουλου, δίχως να του επιτρέψουν...

Προσωπικά Δεδομένα: Λαϊκό δικαστήριο στη Ραφήνα εναντίον Βασιλόπουλου, δίχως να του επιτρέψουν ν’ απολογηθεί!

Ενορχηστρωμένη επίθεση δέχτηκε χτες Δευτέρα 28/2 ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, από Μώρο, Τσεμπέρη, Γαβριήλ και δήμαρχο φυσικά, κατηγορώντας τον για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων απ’ το δήμο.

Κατήγοροι και δικαστές συνάμα υπενθύμισαν τις ποινές που επιβάλλει το παράπτωμά του, χωρίς ωστόσο να του δώσουν το δικαίωμα της απολογίας. Μιας απολογίας που κατά τον κο Τσεμπέρη θα έπρεπε να είχε κάνει μέσω των τοπικών ΜΜΕ κι όχι στη συνεδρίαση του Σώματος ώστε να καταγραφεί στα πρακτικά.

Περίεργη σιωπή, εκτός φωτεινής εξαίρεσης

Το περίεργο είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι, σιώπησαν μη τολμώντας  να υπερασπιστούν το δικαίωμα Βασιλόπουλου ν’ απαντήσει στον καταιγισμό κατηγοριών που δέχτηκε.  Φωτεινό παράδειγμα υπέρμαχου της δημοκρατικής διαδικασίας, ο Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος πολλές φορές ζήτησε απ’ τον Πρόεδρο κο Μώρο να δώσει στον κατηγορούμενο Βασιλόπουλο για τρία λεπτά το λόγο, αλλά η φωνή του χάθηκε απ’ τις έντονες φωνασκίες  όσων δεν ήθελαν με κανένα τρόπο ν’ απολογηθεί και την αδιάλλακτη στάση του προέδρου.

Λαϊκό δικαστήριο

Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα γινόμαστε μάρτυρες λαϊκού δικαστηρίου, παρακολουθώντας μέσω τηλεδιάσκεψης τη συνεδρίαση του Σώματος Ραφήνας-Πικερμίου, όπου χωρίς απολογία του κατηγορουμένου, οδηγήθηκε στην πυρά… Και τούτο γιατί ο τοπάρχης κι οι παρατρεχάμενοί του νιώθουν ότι απειλείται η καρέκλα τους απ’ την αντιπολιτευτική συμπεριφορά Βασιλόπουλου!

Πρακτική που ακολουθείται συνεχώς για όποιον αντιπαρατεθεί με την δημοτική αρχή Μπουρνούς, είτε δημοσιογράφος, είτε πολίτης, να καταλήγει στο πυρ το εξώτερο.

Συγχαίρουμε τον π. Δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη που ακόμα μια φορά απέδειξε πόσο έντιμος είναι και πόσο προστατεύει τη δημοκρατία, που άλλοι με τη σιωπή τους πλήγωσαν. Χτες Δευτέρα 28 Φλεβάρη – μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία που επικρατει στο Δ.Σ. – καταγράφηκε πλέον και στα πρακτικά η απολυταρχική διοίκηση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Ζητάμε δικαιοσύνη

Όλοι εμείς οι πολίτες περιμένουμε να χυθεί άπλετο φως σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση που προέκυψε με την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων, ώστε να ξέρουμε σε ποιον να ρίξουμε το ανάθεμα. Κι αυτό να γίνει επίσημα κι όχι μέσω των κοινωνικών δικτύων και τοπικών ΜΜΕ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα