15.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΡαφήνα: Παραχώρηση έκτασης για σπίτια πυροπλήκτων – Χαρακτηριστικές ατάκες

Ραφήνα: Παραχώρηση έκτασης για σπίτια πυροπλήκτων – Χαρακτηριστικές ατάκες

Η υπόθεση της παραχωρούμενης απ’ την δημοτική αρχή Μπουρνούς έκτασης στα Σκουφέϊκα – Πευκώνα για την κατασκευή 100 σπιτιών των 80 τμ. κάθε μια υπό μορφή πολυκατοικιών, είναι για δυνατούς λύτες, όπως έδειξε η εκτενής συζήτηση επί του επίμαχου θέματος στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου.

Επιλέξαμε κάποιες χαρακτηριστικές ατάκες, όλων των ομιλητών, που δίνουν μια σαφή εικόνα του θέματος.

Με δεδομένο ότι εκπρόσωπος των πυρόπληκτων σε επιστολή που απέστειλε τον Ιούλιο στο δήμο με κοινοποίηση στους δημοτικούς συμβούλους που δεν έγινε, αναφέρει ότι οι πυρόπληκτοι είναι αρνητικοί στην προοπτική αυτή, συν το γεγονός ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν ενημερώθηκαν καν για τις επαφές του δημάρχου με την κεντρική διοίκηση, ήταν φυσική η έντονη κριτική στο πρόσωπο του δημάρχου, ο οποίος έκανε καθυστερημένα ενημέρωση ζητώντας παράλληλα απόφαση του Σώματος.

Συνοψίζοντας σε ατάκες όσα πολλά ειπώθηκαν να πούμε ότι ο δήμαρχος απαντώντας στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε, «ποιος είναι ο επισπεύδων;» Πιστικίδης, «πόσοι είναι οι Ραφηνιώτες πυροπαθείς που ωφελούνται;» Φαφούτης, «ζούμε ένα θέατρο παραλόγου, χωρίς να ξέρουμε σε ποιους δίνονται τα σπίτια, γιατί τόση βιασύνη;» Βασιλόπουλος, πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση νίπτοντας ως συνήθως τα χέρια του, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος ούτε κτίζει, ούτε δίνει σπίτια, ούτε διαχειρίζεται ούτε ένα λεπτό των χρημάτων.

«Επιστρέφουμε στο Κράτος την έκταση που μας παραχώρησε» είπε ο κος Μπουρνούς και συνέχισε «Δεν χωρίζουμε τους πυρόπληκτους σε Ραφηνιώτες ή του όμορου δήμου Μαραθώνα. Καλύπτουμε την ανάγκη όλων».

«Είμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας κι όχι του όμορου δήμου Μαραθώνα, με τα 2/3 των σπιτιών για δικούς του δημότες» αντέτεινε ο Φαφούτης “Παραχωρείτε αβέρτα δημοτικές εκτάσεις όπως κάνατε και με τα 66 στρέμματα για το παραολυμπιακό κέντρο ΑΜΕΑ”.

Πιστικίδης «Ζητούσαμε ενημέρωση επί του θέματος από μήνες τόσο εγώ όσο κι ο κος Βασιλόπουλος, που ποτέ δεν μας δόθηκε απ’ τον δήμαρχο και τώρα ζητά ν’ αποφασίσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Υπάρχει μεθόδευση. Βάση ποιας νομοθεσίας έχουμε δικαίωμα να παραχωρήσουμε δημοτική περιουσία ως δημοτικοί σύμβουλοι;»

Βασιλόπουλος: «δεν ξέρουμε ποια αναγκαιότητα υπάρχει για κάλυψη πυροπλήκτων με σπίτια που επί προσθέτως οι ίδιοι δεν θέλουν. Πόσο νόμιμοι είμαστε αν ψηφίσουμε υπέρ της παραχώρησης δημοτικής περιουσίας;»

Βουδούρης: «Υπερψηφίζω την εισήγηση, αλλά αν κάποιος απ’ τους δικαιούχους νοικιάσει ή πωλήσει το σπίτι που του δόθηκε, το αντίτιμο αυτής της συναλλαγής να επιστρέψει στο δήμο!»

Επίθεση Βουδούρη  προς Βασιλόπουλο και στη μέση ο Μώρος

Αμέσως μετά την τοποθέτηση Βουδούρη, ο Βασιλόπουλος ζήτησε να δευτερολογήσει, αλλά πριν του δοθεί ο λόγος κι ανοίξει το στόμα του, επενέβη ο Βουδούρης ο οποίος μίλησε για διάλογο που δεν επιθυμεί, άσχετα με τον πρόεδρο του Σώματος που του επεσήμανε ότι έχει το δικαίωμα δευτερολογίας ως επικεφαλής παράταξης ο Βασιλόπουλος, εκείνος επέμενε ότι δεν έχει το δικαίωμα να ομιλεί κι άλλα ευτράπελα περί θράσους κλπ.

Τελικά όποιος παρακολουθεί διαδικτυακά τις συνεδριάσεις Ραφήνας-Πικερμίου είναι σίγουρο ότι δεν θα βαρεθεί ποτέ.

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα