24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΡαφήνα-Πικέρμι: Καλά τα drone, καλά και τα πρόστιμα, με τις αποψιλώσεις τι...

Ραφήνα-Πικέρμι: Καλά τα drone, καλά και τα πρόστιμα, με τις αποψιλώσεις τι γίνεται;

Με τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι θα έχουμε ΝΕΟ ΜΑΤΙ!

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει μεταξύ των κατοίκων σ’ όλες τις περιοχές του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, για μια απευκταία πυρκαγιά, καθώς βλέπουν ολόγυρά τους οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους πνιγμένους στα ξερόχορτα, παράλληλα με συγκεντρώσεις καύσιμης ύλης από αποψιλώσεις ιδιωτών σε διάφορα σημεία κάθε γειτονιάς.

Με αυτά τα δεδομένα όσο κι αν η δημοτική αρχή Μπουρνούς προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες με τη χρήση drone για την καταγραφή ακαθάριστών οικοπέδων, προκαλεί ερωτήματα τόσο για το κατά πόσο είναι νόμιμη η χρήση drone πάνω από κατοικημένες περιοχές και ανθρώπους, όσο και για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής σε αιτήματα κατοίκων που ζητούν εδώ και καιρό των καθαρισμό όμορων οικοπέδων που απειλούν τις ιδιοκτησίες τους.

Όσο κι αν οι αυλικοί της διοίκησης Μπουρνούς επιχειρούν να «διασκεδάσουν» την κατάσταση με αστεία επιχειρήματα, η αγανάκτηση των κατοίκων που νιώθουν ανασφαλείς κι εκτεθειμένοι σε μια απευκταία πυρκαγιά, φουντώνει.

Τρανή απόδειξη συντοπίτης που μας απέστειλε έγγραφες ενέργειες του προκειμένου να αποψιλωθούν οικόπεδα που περιβάλλουν την ιδιοκτησία του, χωρίς καμιά ανταπόκριση των καθ’ ύλη αρμοδίων αρχών, με πρωταγωνίστρια τη δημοτική αρχή Μπουρνούς.

Γράφει ο συμπολίτης μας Κυριάκος Αλυγιζάκης:

«Τα drone και τα πρόστιμα είναι μία χαρά, αν δεχθούμε ότι είναι νόμιμη η χρήση του drone πάνω από κατοικημένες περιοχές και ανθρώπους. Η πυροσβεστική διάταξη 20/2022 όμως, προβλέπει και καθαρισμό του οικοπέδου από τον δήμο και χρέωση του κόστους στον αδιάφορο-εγκληματία οικοπεδούχο. Η προθεσμία που προβλέπεται είναι μέχρι τις 30/4 και όχι 15/6 που έδωσε παράταση από την σημαία ο Δήμαρχος.

Ούτε είναι ίση αντιμετώπιση των πολιτών σύμφωνα με το Σύνταγμα η αποστολή ειδοποιήσεων για καθαρισμό σε ορισμένους με κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο, ενώ σε άλλους δεν στάλθηκαν ακόμα ειδοποιήσεις.

Με τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι θα έχουμε ΝΕΟ ΜΑΤΙ».

Παρά την έγγραφη καταγγελία του κου Αλυγιζάκη, σχετικά με το επίμαχο θέμα, προς τις καθ’ ύλην υπεύθυνες υπηρεσίες, η κατάσταση παραμένει ως έχει με εστίες γεμάτες προσανάμματα, παρότι υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει «ενοχλήσει» τη διοίκηση Μπουρνούς 4 φορές, η Π.Υ. τουλάχιστον μία, ακόμα και η Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο όλοι ποιούν την νήσσαν.

Προς επικύρωση τούτων  τα τέσσερα PDF που ακολουθούν για όποιον θέλει να ενημερωθεί ενδελεχώς.

3820 ΓΓΠΠ26052022

6924 ΔΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 04052022

SCAN_20220429_095634935 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 29042022

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ_ΔΙΑΤΑΞΗ_2_2022

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα