22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣ. Αλειφαντής: Η μη ανάκληση απόφασης της Ο.Ε. δίνει το δικαίωμα αδειοδότησης...

Σ. Αλειφαντής: Η μη ανάκληση απόφασης της Ο.Ε. δίνει το δικαίωμα αδειοδότησης της ΜΕΒΑ

Ο χρόνος στενεύει επικίνδυνα αν η δημοτική αρχή Τσεβά δεν προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση της απόφασης υπέρ της ΜΕΒΑ στο Πικέρμι, με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή Τσεβά δεν έχει την πολυτέλεια ολιγωρίας στο μέγα πρόβλημα της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), καθώς αν δεν προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς ανάκληση θετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής επί θητείας Μπουρνούς, το αρμόδιο Υπουργείο (ΥΠΕΝ) μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, αφού έχουν συντελεστεί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες.

Ήδη τόσο ο Αντρέας Βασιλόπουλος, όσο κι ο Στέλιος Αλειφαντής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αν παρά ταύτα η διοίκηση Τσεβά δεν προβεί στα δέοντα και συμβεί η απευκταία υλοποίηση του έργου, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους οργισμένους κατοίκους Πικερμίου πριν καλά-καλά ζεστάνει τα έδρανα της πλειοψηφίας, λόγω καταστροφής του εμβληματικού χώρου της παλιάς οινοποιίας με την μετατροπή του σε εργοστάσιο.

Ακολουθεί παρέμβαση επί του θέματος του δημοτικούς συμβούλου Στέλιου Αλειφαντή:

MEBA: Στο παρά 5′ εκτός αν…

Τα περιθώρια πολιτικής παρέμβασης εξαντλούνται ραγδαία…

Η διαδικασία διαβούλευσης της “Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων” (ΜΠΕ) έχει πλήρως ολοκληρωθεί και όπως πλέον γνωρίζει ο κάθε δημότης δεν έχει κανένα θεσμικό κώλυμα το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΝ να προχωρήσει στην αδειοδότηση, ακόμη και αν στην διαβούλευση ένας ή περισσότεροι φορείς τοποθετήθηκαν αρνητικά.

Κι αυτό επειδή ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι φορείς ΕΧΟΥΝ τοποθετηθεί ΘΕΤΙΚΑ στην υλοποίηση της ΜΕΒΑ – συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου μας καθώς είναι ΑΚΟΜΗ σε ισχύ η θετική τοποθέτηση της Οικονομικής Επιτροπής υπέρ της ΜΕΒΑ!!

Εγκαίρως με παρέμβαση του ο Ανδρέας Βασιλόπουλος έχει ζητήσει από την Πρόεδρο του ΔΣ να έλθει άμεσα σε Συνεδρίαση του ΔΣ το θέμα της Ανάκλησης της υπάρχουσας απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και της ανάγκης να γίνει μελέτη για την εύρεση νέας θέσης εντός των ορίων και των τεσσάρων συνεργαζόμενων Δήμων.

Η ολιγωρία στο κρίσιμο θέμα της πολιτικής απόφασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με βάση την οποία έχει δοθεί πολιτικά το “πράσινο φως” να προχωρήσει το έργο της ΜΕΒΑ, δίνει θεσμικά την δυνατότητα στο ΥΠΕΝ να προχωρήσει χωρίς πρόβλημα στην αδειοδότηση του έργου στην παρούσα τοποθεσία.

Στις παρεμβάσεις της “Δύναμης Ανάπτυξης” σε αρμόδιους κύκλους για να υπάρξει, μέχρι της τυπική ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής, περιθώριο χρόνου έχει υπογραμμιστεί ότι πλέον τα όποια χρονικά περιθώρια στενεύουν σχετικά με την έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Ας κινηθεί, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο έγκαιρα στο θέμα της ανάκλησης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής προτού νέες θεσμικές δυσχέρειες δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα