18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΟΣ εκπέμπουν σύσσωμοι οι σύλλογοι της Διώνης για την επικινδυνότητα της οδού...

ΣΟΣ εκπέμπουν σύσσωμοι οι σύλλογοι της Διώνης για την επικινδυνότητα της οδού Ταϋγέτου

Οι σύλλογοι «Η Διώνη», «Ωκεανίς» και «Η Αιολίς» της περιοχής Διώνη Πικερμίου, έστειλαν χτες Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου επιστολή προς τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ε. Μπουρνούς, με κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου κ. Α. Αδαμόπουλο για την επικινδυνότητα της οδού Ταϋγέτου στη Διώνη και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ακολουθεί η επιστολή

Από:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

«Η ΔΙΩΝΗ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α.Ο.Ο.Α. «ΩΚΕΑΝΙΣ»ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΑΣΑΜΑΡΙ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

«Η ΑΙΟΛΙΣ»

Διώνη, 7   Σεπτεμβρίου  2020

Προς:Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Ευάγγελο Μπουρνούς

Αραφηνίδων Αλών 12, 19009 ΡΑΦΗΝΑ

 

Κοινοπ.:Πρόεδρο  Συμβουλίου  Κοινότητας Πικερμίου, κ. Αθανάσιο Αδαμόπουλο

ΘΕΜΑ:     Επικίνδυνη  στροφή  στην είσοδο της Διώνης  (Ταϋγέτου)

Οι  Σύλλογοί μας  από μακρού χρόνου και πολλές φορές  έχουν  επισημάνει στα αρμόδια όργανα  του Δήμου την επικινδυνότητα της οδού Ταϋγέτου στην είσοδο της  Διώνης (είναι η συνέχεια της Πίνδου από την Μεσολογγίου  μέχρι την Αδαμοπούλου).

Σχετική μνεία έγινε και πάλι  κατά τη συζήτηση της εισήγησης της Τεχνικής Επιτροπής του Δήμου στην Επιτροπή Διαβούλευσης της 25/7/20. Επίσης τέθηκε υπόψη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου κατά τη συζήτηση της 5/8/20, ενώ έχει προηγηθεί απόφαση – αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου για σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης Πικερμίου και οικισμών, από ειδικό μελετητικό γραφείο.

Θα πρέπει εδώ επιπλέον να τονιστεί ότι η κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ρ-Π  για την Διώνη, είναι αποσπασματική και εστιάζει μόνο στην έξοδο του οικισμού πέριξ του Αθλ. Κέντρου της Διώνης, αγνοώντας πλήρως την ιδιαιτερότητα/ επικινδυνότητα της δεύτερης εξόδου από την οδό Ταϋγέτου, η οποία ουσιαστικά απουσιάζει από την εν λόγω μελέτη.

Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν και ήδη  συνέβη ατύχημα με εκτροπή αυτοκινήτου.

Η επικινδυνότητα της οδού Ταϋγέτου έγκειται:

α. στον κακό σχεδιασμό της στροφής με ανάποδη κλίση,

β. στο ανεπαρκές πλάτος του δρόμου (μόλις 4.10μ)

γ. στην κακή κατάσταση (διάβρωση) στα όρια ασφάλτου -χώματος, που δημιουργεί χαντάκια.

δ. στην κακή ποιότητα ασφάλτου (παλαιότητα, ολισθηρότητα, λακκούβες, εκτεταμένες φθορές οδοστρώματος)

ε. στην παντελή έλλειψη σήμανσης  και διαγράμμισης της οδού (γενικότερο το πρόβλημα στο σύνολο του οικισμού)

στ. στην περιορισμένη ορατότητα λόγω μη φωτισμού κατά τη νύχτα και κατά την ημέρα λόγω της βλάστησης πέριξ του οδοστρώματος.

ε.  στην απουσία σήμανσης στη διασταύρωση των οδών Ταυγέτου-Αδαμοπούλου-Φιλικής Εταιρείας αλλά και στην έντονη ολισθηρότητα του σημείου, λόγω ελλιπούς συντήρησης και καθαριότητας με συνέπεια την συγκέντρωση ολισθηρών στοιχείων (χώμα, πέτρες).

ζ. η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, από τους θάμνους και από τις μεγάλες ποσότητες λιμναζόντων ομβρίων υδάτων που εδώ και χρόνια περιορίζουν έτι  περαιτέρω το εύρος του οδοστρώματος και την εν γένει ασφάλεια των διερχομένων αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται εδώ και το ατύχημα που συνέβη κατά τον περασμένο Ιανουάριο, με διανομέα  τροφίμων ο οποίος έπεσε μέσα στα παγωμένα νερά όταν ακούσια  παρεμποδίστηκε από διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και υλικές ζημιές στο δίκυκλο που οδηγούσε.

Προκειμένου να αποφευχθούν και άλλα  (πιθανότατα) ατυχήματα στο μέλλον, θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα, εν όψει μάλιστα της αναμενόμενης επιδείνωσής του λόγω της επερχόμενης χειμερινής περιόδου και της αυξημένης κίνησης που θα δημιουργήσει το άνοιγμα των Σχολείων. Παρακαλούμε για τις εντολές σας προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με εκτίμηση

Για τον:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

«Η ΔΙΩΝΗ»

Για τον:

ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α.Ο.Ο.Α. «ΩΚΕΑΝΙΣ»

Για την:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΑΣΑΜΑΡΙ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

«Η ΑΙΟΛΙΣ»

Παναγιώτης Χατζηνικολάου

 

Πρόεδρος

Σταύρος

Τσογκανής

 

Γενικός Γραμματέας

Σπύρος Κοκκόλης

 

Πρόεδρος

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα