17.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣΠΑΥ Forum 2024: Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος εκπροσώπησε επάξια και το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου...

ΣΠΑΥ Forum 2024: Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος εκπροσώπησε επάξια και το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ως Γραμματέας του Δ.Σ.

Ανδρέας Βασιλόπουλος στο FORUM 2024 του ΣΠΑΥ: Να συνδιαμορφώσουμε με την Ε.Ε. πολιτικές που μας εξυπηρετούν.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στο 3o FORUM του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές πόλεις: Τo Μέλλoν της Αυτοδιοίκησης» που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαρτίου 2024 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

Στην εμβληματική αυτή δράση για το περιβάλλον από το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό σύνδεσμο της χώρας, συμμετείχαν 8 Υπουργοί, 80 Δήμαρχοι και συνολικά 120 καταξιωμένοι ομιλητές από όλη την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος είπε ότι, η κλιματική αλλαγή μπορεί να γίνει ευκαιρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να κάνουμε τις πόλεις μας πιο ασφαλείς και βιώσιμες.

“Στόχος μας είναι να εμπλέξουμε τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μεταφέρουμε στις Βρυξέλλες αυτά  που συζητάμε στα Δημοτικά Συμβούλια και να συνδιαμορφώσουμε πολιτικές που μας εξυπηρετούν ενώ σημείωσε ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας που έχουμε εφαρμόσει. Υπάρχουν συγκεκριμένες μεθοδολογίες που τις έχουμε δοκιμάσει μαζί με ευρωπαίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους αρμοδίους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους οποίους μελετάμε τις παραμέτρους και τον τρόπο εφαρμογής του Σύμφωνου για το κλίμα και των στόχων για το 2030 τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη μετάβαση, όταν οι κοινές προς τις χώρες και τους δήμους οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης απευθύνονται σε ανομοιογενείς οικονομικά εταίρους οι οποίοι δεν μπορούν απορροφήσουν επι ίσοις όροις τα ευρωπαικά κονδύλια.
Όλο το βίντεο του πάνελ εδώ:
https://youtu.be/phpiJZ2E1FI?si=Npll9o9fCnlOq_ir&t=3669

Στη φωτογραφία ο Ανδρέας Βασιλόπουλος (Πρεσβευτής ΕΕ για το Κλίμα), Χαράλαμπος Λιόλιος (Δήμαρχος Δομοκού), Κωναταντίνος Μαραγκάκης (Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη), Παναγιώτης Μανούρης (Δήμαρχος Νέας Ιωνίας), Κωνσταντίνος Βοριαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας), Παύλος Μπαριτάκης (Δήμαρχος Βιανού Κρήτης), Παναγιώτης Ρέππας (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Γιώργος Ιωακειμίδης (τ. Δήμαρχος Αγ.Ι.Ρέντη), Ανδρέας Ευθυμίου (Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου).

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα
Τηλ. 210 8056325 – www.avassilopoulos.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα