11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣτην Παλλήνη το μεγαλύτερο άλσος των Μεσογείων

Στην Παλλήνη το μεγαλύτερο άλσος των Μεσογείων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός είχε την χαρά να υποδεχτεί στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλλήνης Θανάση Ζούτσο, για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του μεγαλύτερου αστικού άλσους στα Μεσόγεια, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί στο Πανόραμα του Δήμου Παλλήνης.

Το έργο, που μελετήθηκε και θα κατασκευαστεί από τον Δήμο Παλλήνης είναι συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ,  όπου η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με χρηματοδότηση ύψους 750.000 ευρώ ενώ ο Δήμος Παλλήνης θα καλύψει το ποσό των 250.000 ευρώ από ιδίους πόρους. Πλέον, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο δημοτικό πάρκο του Δήμου Παλλήνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων καθώς επίσης και μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού Όρους. Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση περισσοτέρων των 1.000 δέντρων και θάμνων ενώ μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, βρύσες καθώς και υπαίθριο γυμναστήριο. Το πάρκο θα διαθέτει πλήρες δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων.

Στην Περιφέρεια Αττικής προχωρούμε στην υλοποίηση μεγάλων έργων πνοής που ομορφαίνουν τον τόπο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα