18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣύγχρονη Πολιτεία: Με ψέματα πορεύτηκε το δίδυμο Τσεβά- Ξηντάρα, με ψέματα συνεχίζει.

Σύγχρονη Πολιτεία: Με ψέματα πορεύτηκε το δίδυμο Τσεβά- Ξηντάρα, με ψέματα συνεχίζει.

Καταγγελτικός ο τ. δήμαρχος Ρ-Π Ε. Μπουρνούς στο δελτίο τύπου της παράταξης του Σύγχρονη Πολιτεία, όπου επισημαίνεται ότι το δίδυμο Τσεβά – Ξηντάρα  «για άλλη μια φορά επιστράτευσαν εμφανώς το ψέμα», εστιάζοντας στην ερώτηση του επικεφαλής κου Μπουρνούς σε συνεδρίαση του Σώματος σχετικά με την εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού απ’ τον ΑΟΟΑ.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι οι προαναφερόμενοι Τσεβά – Ξηντάρας «ψέλλισαν την αντίθεσή τους στην διαδικασία εκπόνησης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΕΠΣ), που θέλει να ακολουθήσει ο ΑΟΟΑ και είπαν ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΤΠΣ)».

Αναλυτικά στο Δ.Τ. που ακολουθεί:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα  11 Μαρτίου 2024

ΘΕΜΑ: Πολεοδόμηση ΖΑΑ Πικερμίου

Υπότιτλος: Με ψέματα πορεύτηκε το δίδυμο Τσεβά- Ξηντάρα, με ψέματα συνεχίζει.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σε ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού “Σύγχρονη Πολιτεία -Συνεργασία Ενεργών Πολιτών” Ευάγγελου Μπουρνούς  τόσο η δήμαρχος όσο και αρμόδιος αντιδήμαρχος και συνοδοιπόρος της, Κώστας Ξηντάρας  ψέλλισαν την αντίθεσή τους στην διαδικασία εκπόνησης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΕΠΣ), που θέλει να ακολουθήσει ο ΑΟΟΑ και είπαν ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΤΠΣ).

Για άλλη μια φορά επιστράτευσαν εμφανώς το ψέμα.

Δυστυχώς για αυτούς αλλά και για όλους εμάς, τα έγγραφα διαψεύδουν τις ανακριβέστατες αναφορές τους, αφού ο ΑΟΟΑ με έγγραφό του με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου 2024 (δημοσιεύεται κατωτέρω) και το οποίο απευθύνεται προς  όλους τους αρμόδιους αποδέκτες,  αναφέρεται σαφέστατα ότι προκρίνει και  προχωράει τη διαδικασία ΕΠΣ αφού γνωρίζει και το αναφέρει ευκρινέστατα,  ότι έτσι δεσμεύει τη μελέτη του ΤΠΣ που εκπονεί ο δήμος μας σε συνεργασία με ΥΠΕΝ και ΤΕΕ.

Ο ΑΟΟΑ γνωρίζει καλά, σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή που το αποκρύπτει, ότι  οι ρυθμίσεις εγκεκριμένου ΕΠΣ εντάσσονται υποχρεωτικά σε υπό εκπόνηση ΤΠΣ, δεσμεύοντας έτσι τον οποιονδήποτε  δημοτικό σχεδιασμό.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλει η σημερινή δημοτική αρχή  να επαναλάβει τη διαδικασία του 2003 που πέρασαν δεσμευτικές χρήσης γης εν αγνοία των πολιτών και μας καθήλωσαν 20 χρόνια τώρα σε ομηρία,  δημιουργώντας τετελεσμένα.

Ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) σε συνέχεια χρόνιων προσπαθειών για την πολεοδόμηση της ΖΑΑ Πικερμίου, και εν αγνοία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, αναλαμβάνει ξεκάθαρα,  και ας κάνει δήθεν η σημερινή  δημοτική αρχή ότι δεν γνωρίζει, με υπογραφή σύμβασης  στις 21 Δεκεμβρίου 2023 με την εταιρεία «SUSTAINABLE URBAN PLANNING CONSULTANTS – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε. (SUPCO)»,  την υποβολή φακέλου προέγκρισης ΕΠΣ της περιοχής ΖΑΑ Πικερμίου, ώστε να υποβληθεί για έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Η πρόταση που θα αφορά την αναγκαιότητα του προτεινόμενου χωρικού προσδιορισμού των υπό ένταξη εκτάσεων, ενόψει του ειδικού χαρακτήρα της επιδιωκόμενης ανάπτυξης και της κάλυψης αναγκών παραγωγικής ή επιχειρηματικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης εντός της περιοχής επέμβασης, καθώς και θα κριθεί αποκλειστικά η δυνατότητα χωροθέτησης ΕΠΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ τις ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. Αυτές  θα μπορούν να κριθούν μεταγενέστερα στο στάδιο οριστικής έγκρισης αυτού (σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 4447/2018 και στο πλαίσιο της εκπόνησης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Γνωρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε και θα μείνουμε στην πρώτη γραμμή ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στις ορθές χρήσης γης που απαιτεί η ανάπτυξη του τόπου μας και για να ενταχθούν όλες οι περιοχές οι οποίες έχουν προτεραιότητα στο σχέδιο πόλης

Συμφωνίες κάτω το τραπέζι αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν.

Είμαστε εδώ

Μαζί με τους πολίτες

Είμαστε όλοι εδώ για ένα τόπο που  μας αξίζει

Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι για εμάς η πραγματική δύναμη της κοινωνίας μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα