16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΥΜΜΑΧΙΑ: Ο Μαραθώνας χρειάζεται δήμαρχο και όχι...ομοίωμα δημάρχου

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Ο Μαραθώνας χρειάζεται δήμαρχο και όχι…ομοίωμα δημάρχου

Κάθε μέρα που περνάει είναι και μια χαμένη μέρα για τον δήμο Μαραθώνα.

Μια μέρα χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την  κοινωνία. Μια ακόμη μέρα που οι πολίτες παρακολουθούν αποσβολωμένοι την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής και την υπεροψία του δημάρχου, Στέργιου Τσίρκα.

Όσον αφορά το θεσμικό σκέλος της τακτικής του κ. Τσίρκα, αυτό έχει στιγματιστεί με τα πιο μελανά χρώματα, από την απρέπεια ”να πετάει στο καλάθι των αχρήστων” τις σοβαρές καταγγελίες της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και του επικεφαλής της Σπύρου Λιβαθινού, τα εύλογα παράπονα των δημοτών και τις αρνητικές επισημάνσεις του τοπικού Τύπου. Αποκορύφωμα, το πρόσφατο δελτίο τύπου της παράταξης, ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, με το οποίο καταγγέλλεται δημόσια ο κ. Τσίρκας για την αθέτηση των όρων της προεκλογικής τους συνεργασίας.

Η αγανάκτηση όμως έφτασε στο ζενίθ, όταν ο κ. Τσίρκας, επισκέφθηκε, εν κρυπτώ, τον ΧΥΤΑ Γραμματικού για να δει τη ”δοκιμαστική” ρίψη σύμμεικτων απορριμμάτων.  Μια επίσκεψη που έγινε με καθυστέρηση 15 ημερών και κατόπιν πιέσεων της κοινότητας Βαρνάβα, η οποία και αποκάλυψε την επίσκεψη.

Ο δήμαρχος, αν και προφανώς διαπίστωσε την ”καραμπινάτη” παρανομία,  δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ή έστω μία καταδικαστική δήλωση.

Μετά όμως και από αυτή την απαράδεκτη στάση, που υποθηκεύει το μέλλον του Μαραθώνα, αποδεικνύεται περίτρανα η ”Ομερτά” ανάμεσα στον  Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και τον κ. Τσίρκα.

Ίσως μάλιστα ο κ. Πατούλης ετοιμάζεται να κάνει δώρο την κορδέλα των εγκαινίων και τα ψαλίδια, για να εγκαινιάσουν από κοινού το ”έργο” της ντροπής…

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν θα σταματήσει να λειτουργεί υπεύθυνα, θεσμικά και στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών να αποδεικνύει με στοιχεία και κάθε έννομο τρόπο την κακοδιαχείριση της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα, όσο κι αν αυτή κρύβεται κάτω από την ”ομπρέλα” προστασίας τόσο του κ. Πατούλη όσο και του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κοκκινάκη.

Η παράταξη μας ούτε οφείλει σε κανέναν, ούτε προσδοκά σε κανένα όφελος, παραμένει αδέσμευτη πολιτικά και «ανοιχτή» σε πολιτικές συνεργασίες, με πλαίσιο αρχών και πάντα με γνώμονα το καλό αυτού του τόπου.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα