23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΤα τιπς της «απολογίας» έργου Μπουρνούς

Τα τιπς της «απολογίας» έργου Μπουρνούς

Αμείλικτη πραγματικότητα η ραγδαία φθορά της δημοτικής αρχής Μπουρνούς και η επικείμενη πτώση της απ’ τον δημαρχιακό θώκο.

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση με τηλεφωνήματα που έγιναν τόσο απ’ το δήμο, όσο κι από ιδιωτική εταιρεία καλώντας τους δημότες στον απολογισμό έργου Μπουρνούς, παρά τις μεγάλες προσδοκίες για πλήθος κόσμου, οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον δήθεν αδιαμφισβήτητο τοπάρχη.

Συμπέρασμα:

Αμείλικτη είναι η πραγματικότητα της ραγδαίας φθοράς της δημοτικής αρχής Μπουρνούς και της επικείμενης πτώσης της απ’ τον δημαρχιακό θώκο.

Απολογισμός ή «απολογία» έργου δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Ανάλυση του δήθεν απολογισμού Μπουρνούς, που κατέληξε σε «απολογία» απουσίας προσωπικών έργων. Με δικά μας πιπεράτα τιπς, λέξη που σημαίνει σύντομο κολπάκι ή σύντομη επεξήγηση για να κάνουμε κάτι καλύτερα.

Τα ευχαριστώ του δημάρχου!

Εντύπωση προκάλεσαν οι πρώτες 532 λέξεις της ομιλίας του δημάρχου που αναλώθηκαν σε ευχαριστίες προς τους παραβρισκόμενους βουλευτές, αλλά και ονομαστικά σ’ έναν – έναν δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και των τριών ανεξάρτητων που στηρίζουν την εύθραυστη πλειοψηφία της. Εντύπωση με πολλά ερωτηματικά σχετικά με την συνεργασία Μπουρνούς – Πατούλη, έκανε η αναφορά του δημάρχου «τον Περιφερειάρχη Αττικής και «αδερφό» Γιώργο Πατούλη, έχω την τιμή να έχω τη φιλία του οδηγό σε αυτόν αυτοδιοικητικό αγώνα που κάνουμε αλλά και την εμπιστοσύνη του…»

Τιπ: Τι κρύβεται πίσω απ’ τα τόσα ευχαριστώ του τοπάρχη; Η συνεργασία με τον «αδελφό» Πατούλη κινείται σε «συγγενικό» κι όχι αξιοκρατικό επίπεδο (βλέπε ΕΔΣΝΑ);

Ερώτηση 1η:

Ποιος χρηματοδότησε την πολυέξοδη φιέστα του τοπάρχη; Πως διέρρευσαν τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών σε ιδιωτική εταιρεία call center; Θα γίνουν καταγγελίες; Θα υπάρξει έλεγχος; Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αυτής της αήθους πρακτικής ενός απολογισμού που δεν τήρησε καμιά εκ του νόμου προϋπόθεση, αντίθετα παραβίασε κάθε νομιμότητα;

Τιπ: Σε αναμονή η αντίδραση πολιτών για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων

Ερώτηση 2η:

Στην αγωνία που διέπει τους βουλευτές για την άγρα ψήφων, πέρασε απ’ την σκέψη τους έστω αστραπιαία, ότι παραβρέθηκαν σε μια απολογία έργου κι όχι απολογισμό, ενός υπόδικου δημάρχου, που καλείται ν’ απολογηθεί για το ολοκαύτωμα της 23ης Ιουλίου 2018 με 104 νεκρούς, που κάηκαν ζωντανοί;

Τιπ: Κατηγορείσαι για την απώλεια περιουσιών απ’ την πυρκαγιά και παρουσιάζεις ανερυθρίαστα ότι ΘΑ πάρουν οι πληγέντες ένα διαμερισματάκι 80 τ.μ. τύπου εργατικών κατοικιών που ΘΑ κατασκευαστούν στον Πευκώνα-Σκουφέϊκα!

Κυβερνητικά έργα

Στην απολογία του παρουσίασε τα κυβερνητικά έργα και τα έργα της Περιφέρειας σαν δικά του! Ουσιαστικά τα καπηλεύτηκε. Βέβαια όταν πήρε το λόγο ο υπουργός ΥΠ.ΕΣ. Μάκης Βορίδης τόνισε ότι τα έργα εκτελούνται απ’ την Κυβέρνηση, με τον Χρίστο Σπίρτζη, όταν τον διαδέχτηκε στο βήμα να σημειώνει ότι είχαν δρομολογηθεί απ’ τον ίδιο απ’ την θέση του ως πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για προσωπικά του έργα παρέθεσε το «όραμά» του για έργα που ΘΑ γίνουν!

Τιπ: Δεν δόθηκε ο λόγος σε κανέναν παράγοντα ή πολίτη για σχολιασμό του μονολόγου Μπουρνούς

Αμφιθέατρο Πολιτιστικού Κέντρου

Στην ομιλία αναφέρθηκε: «Αμφιθέατρο στο Πολιτιστικό Κέντρο με χρηματοδότηση πάλι αποκλειστικά της περιφέρειας ώστε να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο αμφιθέατρο 300 θέσεων. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι υπήρξε μια αστοχία στην αρχική μελέτη η οποία ξεπεράστηκε, γίνεται αναδημοπράτηση και το 2023 εντός του χρόνου προγραμματικής συμβάσης θα ολοκληρωθεί».

Τιπ: Μόνο που η αστοχία, που οδήγησε σε απένταξη του έργου, κόστισε χιλιάδες ευρώ στον δημοτικό κορβανά!

Παραλιακό μέτωπο  

«Απόδοση παραλιακού μετώπου σε συνεργασία με τον ΟΛΡ. Επίσης ο παραλιακός πεζόδρομος από το Λιμάνι έως το Κόκκινο Λιμανάκι (ΙΝΤΡΑΚΑΤ), στο πλαίσιο του ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού από το Κόκκινο Λιμανάκι έως το Μάτι…» είπε ο τοπάρχης.

Τιπ: Παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι το έργο στο Μπλε Λιμανάκι απεντάχτηκε μετά από δικαστική δικαίωση των κατοίκων που προσέφυγαν εναντίον παράνομων ενεργειών εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΡ.

Καταφύγιο ζώων

Αναφέρθηκε στην ομιλία του τοπάρχη: «Το καταφύγιο ζώων που ξανά-ξεκινάμε παρά τις δυσκολίες οι οποίες ξεπεράστηκαν!».

Τιπ: Φυσικά δεν αναφέρθηκε ότι οι εν λόγω «δυσκολίες» αφορούσαν τις κατά νόμο διαδικασίες που δεν ακολουθήθηκαν!

Παιδικές χάρες.

Ανέφερε ο τοπάρχης: «Αναλάβαμε το 2014 με σχεδόν το σύνολο των παιδικών χαρών και των παιδότοπων να είναι εκτός προδιαγραφών νομιμότητας. Σήμερα πάνω από το 50% το διαθέτουν αυτές τις προδιαγραφές και προχωράμε μέχρι το τέλος του 23 αυτό το 50% να γίνει 75% και να πάμε στο σύνολο γιατί πραγματικά στα παιδιά μας αξίζουν τα καλύτερα».

Τιπ: Δεν ανάφερε φυσικά το σύνολο των Παιδικών Χαρών εκ των οποίων μόλις 12 είναι πιστοποιημένες σήμερα

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα:

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αξιοποιώντας το τεράστιο δυναμικό του συμμετείχε την περίοδο αυτή και το 2023 θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους περιόδου 15 εκατ. που έχουν εξασφαλιστεί» είπε ο τοπάρχης

Τιπ: Περιμένουμε να μας πει σε ποιους τίτλους προγραμμάτων αναφέρεται και ποιες είναι οι εγκριτικές αποφάσεις που πιστοποιούν την εξασφάλιση τους.

Επικύρωση προεκλογικής φιέστας

Ο επίλογος του τοπάρχη με ιδιαίτερη σημασία: «Για όλα αυτά τα έργα που κάναμε και που πρόκειται να ολοκληρωθούν ξαναζητάμε την εμπιστοσύνη σας γιατί πραγματικά βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής να περάσουμε στην επόμενη εποχή να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό δήμο που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας»

Τιπ: Η απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο απολογισμός ήταν στάχτη στα μάτια ακόμα και των επισήμων που προσκλήθηκαν με προσωπικά τηλεφωνήματα απ’ τον τοπάρχη να συμμετάσχουν στην προεκλογική φιέστα που έστησε.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα