24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤι συμβαίνει με την πολεοδομία Ραφήνας; Θα απαντήσει ο δήμαρχος;

Τι συμβαίνει με την πολεοδομία Ραφήνας; Θα απαντήσει ο δήμαρχος;

Εντύπωση προκάλεσε το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Μαρίας Μαγκλάρα που μεταδόθηκε στις 30 Ιουλίου το μεσημέρι όπου αναφέρεται στην ελλιπή εξυπηρέτηση του κοινού που συναλλάσσεται με τις πολεοδομίες των δήμων, στις οποίες η έλλειψη προσωπικού και οργάνωσης αρχείου δημιουργεί ουρές και ο εκνευρισμός χτυπάει κόκκινο.

Αναφερόμενη ειδικότερα στην πολεοδομία Ραφήνας τονίζει: «Στο δήμο Ραφήνας η πολεοδομία που εξυπηρετεί το Μάτι λειτουργεί μόνο μία ημέρα την εβδομάδα. Μπαλάκι ανάμεσα στο ανάλγητο πρόσωπο της γραφειοκρατίας και την έλλειψη οργάνωσης οι πολίτες προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους».

Κατά σύμπτωση το πρωί της ίδιας μέρας (30/7/2020) δημότης Ραφήνας που επί μήνες έχει δοσοληψίες με την πολεοδομία Ραφήνας αναζητώντας το δίκιο του, καταθέτει έγγραφο στο δήμο στο οποίο αναφέρει: «Σε συνέχεια της επιστολής μου με αρ. πρωτ. 529/13-1-2020 και του ταυτάριθμου απαντητικού σας εγγράφου, το οποίο αποφεύγω να χαρακτηρίσω από πλευράς πληρότητας, σας καλώ να μου γνωρίσετε υπό ποιες προϋποθέσεις λειτουργεί, έχει οργανωθεί και με ποια κριτήρια έχει στελεχωθεί η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (έως και τον Μάιο ε.ε.)».

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολεοδομία Ρ-Π, όπως τονίζει κι η συνάδελφος της ΕΡΤ, εξυπηρετεί και τις πυρόπληκτες περιοχές (Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι, Ν. Βουτζάς), με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κατόπιν τούτων εύλογα τα ερώτηματα που προκύπτουν:

Σύμπτωση ή κάτι δεν πάει καλά με την οργάνωση, τη λειτουργία και τη στελέχωση της Πολεοδομίας Ραφήνας;

Θα απαντήσει ο Δήμαρχος, ως άμεσος προϊστάμενος;

Έχει άραγε ασχοληθεί σοβαρά με την τόσο “ευαίσθητη” Υπηρεσία του Δήμου;

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα