27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΤο μέλλον είναι σήμερα! Η ψήφος είναι μυστική. Χρησιμοποιείστε την με σοφία...

Το μέλλον είναι σήμερα! Η ψήφος είναι μυστική. Χρησιμοποιείστε την με σοφία και λογική

Το μέλλον είναι σήμερα! Είτε μας αρέσει είτε όχι. Η μυστική ψήφος μας θα καθορίσει το συνεχιζόμενο τέλμα μιας ανεπαρκούς δημοτικής διοίκησης ή την ανάπτυξη με σχέδιο και όραμα για τον δήμο που μας αξίζει.

Στις 8 Οκτωβρίου έχετε στα χέρια σας το μεγαλύτερο όπλο την ψήφο σας, που είναι μυστική! Προσέξτε να μη πυροβολήσετε τα πόδια σας…

Σε τιτάνια μάχη έχει εξελιχθεί ο εκλογικός αγώνας στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου η ανανέωση του δημοτικού ανθρώπινου δυναμικού, αναμετριέται με την ανακύκλωση επί χρόνια των ίδιων προσώπων που πιάνουν στασίδι στο δημοτικό συμβούλιο, πηγαίνοντας απ’ την μια παράταξη στην άλλη (βλέπετε τα σόγια είναι υποχρεωμένα να τους ψηφίζουν, αξίζουν ή όχι), με αποτέλεσμα τη στασιμότητα που παρουσιάζει ο δήμος μας.

Οι μόνες αλλαγές γίνονται με δημόσια μεγάλα έργα, οι μελέτες των οποίων δεν λαμβάνουν υπόψη τις πόλεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά σχεδιάζονται αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετήσουν το λιμάνι της Ραφήνας. Αν δεν υπήρχε το λιμάνι η πόλη θα παρέμενε ίδια κι απαράλλαχτη στην πρωτόγονη μορφή της.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα, ότι θα γλυτώναμε τη μετατροπή της πόλης σε πάρκινγκ, ότι θα δούλευε η τοπική αγορά, ότι δεν θα υπήρχε κυκλοφοριακό, ότι θα προστατευόταν το περιβάλλον και χίλια άλλα ΔΕΝ.

Δεν υπολογίζουν όμως ότι όσο αυξάνεται ο πληθυσμός, όσο περισσότερα σπίτια κτίζονται, όσο αναπτύσσονται οι όμοροι δήμοι, όσο ανοίγουν μεγάλες αγορές σε απόσταση αναπνοής απ’ το δήμο μας, τόσο αυξάνουν τα προβλήματα. Εντείνεται το κυκλοφοριακό, η τοπική αγορά μαραζώνει, το περιβάλλον απειλείται, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Όταν το μέλλον προχωρά παντού κι ο δήμος μας μένει στάσιμος, επειδή ψηφίζονται οι ίδιοι κι οι ίδιοι άνθρωποι, όσο διοικούν δήμαρχοι που δεν έχουν το όραμα μιας σύγχρονης πόλης, αλλά μένουν κολλημένοι στην ανυπαρξία του παρελθόντος, τότε ο τόπος μαραζώνει κι αφανίζεται.

Όταν δεν υπάρχει ανανέωση δημοτικού αιρετού προσωπικού, τότε ο τόπος ασφυκτιά, απ’ το διπλό και τριπλό παρκάρισμα μπροστά στις τράπεζες, με αυτοκίνητα που παρκάρουν μπροστά απ’ τα μαγαζιά της τοπική αγοράς για να προμηθευτούν αυτό που χρειάζονται, χωρίς να μπορούν να κάνουν μια ευχάριστη βόλτα χαζεύοντας στις βιτρίνες, λόγω έλλειψης πεζοδρόμων, παγκάκια, δεντράκια κι άλλα πολλά που εφαρμόζονται ακόμα και σε απομακρυσμένους δήμους, κάνοντας ελκυστική την καθημερινότητα των κατοίκων.

Πίσω απ’ το παραβάν είστε εσείς κι εαυτός σας, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αφού ανοίξει η κάλπη τι έχετε ψηφίσει. Σήμερα είμαστε χιλιάδες ψηφοφόροι που αποφασίζουμε για το μέλλον των επόμενων γενεών. Μη χειριστείτε επιπόλαια το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτετε.

Σκεφτείτε τη σοφή φράση του Αβραάμ Λίνκολν:

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή απ’ τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα