21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΤσεβά – Μπουρνούς: Σε ποιον ανήκουν τα… εύσημα για το «θάνατο» του...

Τσεβά – Μπουρνούς: Σε ποιον ανήκουν τα… εύσημα για το «θάνατο» του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας;

Μέγα ρέμα Ραφήνας: Σαφώς σύγχρονες λύσεις με περιβαλλοντική ευαισθησία υπάρχουν και υποδείχτηκαν, μόνο που τόσο ο τέως δήμαρχος, όσο κι η νυν δεν ήταν ικανοί να τις απαιτήσουν με ζέση και σθένος.

100 μέρες Διοίκησης Τσεβά:

Νούμερο ένα επιτυχία των πρώτων 100 ημερών διοίκησής της η κα Τσεβά, εμφανίζει το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, «έργο ζωτικής σημασίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας, προχωρά. Με τις απαραίτητες προσαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με το προεκλογικό μας πρόγραμμα» τονίζει, ψευδόμενη ασύστολα αφού αγνόησε πλήρως τις προεκλογικές συμφωνίες τόσο με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, όσο και με την Εμμανουέλα Τερζοπούλου.

Επίσης ψεύδεται όταν απευθύνεται «προς τους συκοφάντες: Πρόκειται για έργο που γίνεται με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, ήταν δρομολογημένο όταν αναλάβαμε και από τους διαφωνούντες δεν παρουσιάστηκε ποτέ εναλλακτική πρόταση. Υπεύθυνα και με την υπογραφή τους ποτέ δεν προτάθηκε μια άλλη λύση, όσο ευαίσθητοι και να εμφανίζονται τώρα».

Η κα Τσεβά ή έχει κοντή μνήμη ή το ψέμα αποτελεί τη δεύτερη φύση της καθώς, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος με εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών του είχαν ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα και παρουσίασαν στο πρόγραμμα της παράταξης λεπτομερή μελέτη με επεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία, αφήνοντας ανέγγιχτο στη φυσική του κατάσταση το μεγαλύτερο μέρος του ποταμού. Επίσης είχε μελετηθεί η αναβάθμιση του δέλτα της εκβολής σε τρόπον ώστε ν’ αποτελέσει ένα περιβαλλοντικό πάρκο προστασίας χλωρίδας και σπάνιας πανίδας που φιλοξενείται στο Ρέμα. Πως λοιπόν η κα Τσεβά ισχυρίζεται ότι δεν προτάθηκε άλλη λύση;

Προσπαθεί απλά να δικαιολογήσει την αμαχητί παράδοσή της στον υπουργό και τον εργολάβο, όπως και την αθέτηση της υπογραφής της σε όσα προεκλογικά υπέγραψε.

Σκληρή απάντηση Μπουρνούς ως προς την πατρότητα του έργου  

Απ’ την άλλη ο πρωτομάστορας της καταστροφής του μοναδικού υγροβιότοπου του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, πανηγυρίζει για την μεταστροφή Τσεβά και θυμίζει: «το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του τόπου μας, ποιος δεν θυμάται ότι προεκλογικά το δίδυμο Τσεβά-Τερζοπούλου προσπάθησε να το ακυρώσει. Ποιος δεν θυμάται την κα Τσεβά να κάνει τον «ταξιτζή» σε ανθρώπους που έμπαιναν μπροστά στα μηχανήματα.

Αυτό το «παιχνιδάκι» εις βάρος της πόλης και των πολιτών, σταμάτησε δυστυχώς αρκετά αργά, όταν από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ταχιάο κλήθηκε το δίδυμο και τους αναφέρθηκε η ύπαρξη  εισαγγελέα και από τότε παραμένουν σε «απόσταση ασφαλείας» από το έργο, βγάζοντας άναρθρες κραυγές.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ και αποτελεί επιλογή της δικής μας διοίκησης».

Μόνο που η διοίκηση Μπουρνούς δέχτηκε ένα έργο σχεδιασμένο πάνω σε ξεπερασμένες πρακτικές, που δυστυχώς υιοθέτησε εξυπηρετώντας πλήρως κεντρική εξουσία και εργολάβους, με αποτέλεσμα να φέρει απέναντί του την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, που «είδαν» στο πρόσωπό του τον «φονέα» του περιβάλλοντος.

Σαφώς σύγχρονες λύσεις με περιβαλλοντική ευαισθησία υπάρχουν και υποδείχτηκαν, μόνο που τόσο ο τέως δήμαρχος, όσο κι η νυν δεν ήταν ικανοί να τις απαιτήσουν με ζέση και σθένος.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα