17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΒέλη Μπουρνούς εναντίον Βασιλόπουλου

Βέλη Μπουρνούς εναντίον Βασιλόπουλου

Άρχισε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μονομάχων (Μπουρνούς – Βασιλόπουλος)

Ο Μπουρνούς ξιφουλκεί εναντίον Βασιλόπουλου στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

Α. Βασιλόπουλος και αλήθεια, έννοιες ασύμβατες – Παραπληροφορεί και πάλι τους πολίτες

Μνημείο παραπληροφόρησης, εκμετάλλευσης και προσπάθειας διχασμού των πολιτών για άλλη μια φορά η ανακοίνωση της «Δύναμης Ανάπτυξης». Ο επικεφαλής της εκλιπαρεί για λίγη δημοσιότητα όπως συνηθίζει, αλλά από ουσία μηδέν.

Όταν ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου, υπάλληλοι υπηρεσιών, συνεργάτες, αιρετοί, βρίσκονται στο πεδίο της «μάχης», ανούσιες προσεγγίσεις προς άγρα ψήφων δεν μας αφορούν και κυρίως δεν αφορούν τους πληγέντες συμπολίτες μας δίπλα στους οποίους η Δημοτική Αρχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή.

Ο κατήφορος είναι ο μόνος δρόμος που γνωρίζει καλά και πορεύεται μόνος του ο επικεφαλής της, εδώ και καιρό.

Η εκκωφαντική ανυπαρξία σε ώρες μεγάλου κινδύνου για όλους μας κρίθηκε ήδη και θα κριθεί για ακόμη μια φορά από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: 

-Ο Δήμος έχει αποστείλει περίπου 3000 επιστολές σε ιδιοκτήτες για καθαρισμό οικοπέδων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις αυτοψίες που πραγματοποιεί ο Δήμος με την πρωτοποριακή χρήση drone τα καθαρισμένα οικόπεδα ξεπερνούν το 45% επί του συνόλου των ειδοποιήσεων.

-Όσον αφορά στα δημοτικά έχει καθαριστεί σχεδόν το σύνολο των κοινόχρηστων οικοπέδων.

Ήδη με εισήγηση του Δημάρχου που εγκρίθηκε από το ΔΣ προβλέπονται:

Α. Μηδενικά τιμολόγια ύδρευσης μέχρι και το τέλος του 2022 (Β’-Γ’ τετράμηνο), όπου και θα επανεξεταστεί η κατάσταση, για όλους τους πληγέντες  κατοίκους με οικήματα που έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα ή πράσινα με ζημίες από τις αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ.

Β. Για όλους τους κατοίκους εντός των οριοθετημένων πυρόπληκτων περιοχών στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση στους λογαριασμούς  ύδρευσης του Β΄ τετραμήνου 2022, καθώς η Διοίκηση του  Δήμου θεωρεί ότι οι επιπλέον καταναλώσεις αφορούν τόσο στις ανάγκες πυρόσβεσης, όσο και αποκατάστασης ή καθαρισμού των χώρων το επόμενο διάστημα της πυρκαγιάς από τους πολίτες.

-Στις κρίσιμες ώρες το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη προκειμένου να τον εξυπηρετήσουμε άμεσα και ουσιαστικά σε κάθε επίπεδο.

Όσο και αν δεν αρέσει δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει ο κος Βασιλόπουλος:

  • Ο Δήμος είναι ο μηχανισμός που διανέμει τα επιδόματα
  • Ο Δήμος είναι ο μηχανισμός που πραγματοποιεί τις αυτοψίες, πλην εκείνων που αφορούν βλάβες κτιρίων
  • Επιπλέον ο Δήμος μας είναι ο εισηγητής προς την κεντρική κυβέρνηση για να θεσπιστεί η «Αποζημίωση Περιβάλλοντος Χώρου» που θα ενταχθεί με ρύθμιση σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος.

Ως  προς τις υπόλοιπες δράσεις:

Άμεσα ο Δήμος ξεκίνησε την υλοτόμηση και τη μεταφορά της καμένης ξυλώδους ύλης σε οικόπεδο εκτός της πυρόπληκτης ζώνης με όλους τους όρους ασφαλείας.

Ήδη δόθηκαν και δίνονται ΔΩΡΕΑΝ από τον Δήμο ειδικοί κάδοι για την απομάκρυνση των καμένων υπολειμμάτων από τα νοικοκυριά που επλήγησαν, μετά από αίτηση των πολιτών.

Επίσης όλο το δυναμικό και τα συνεργεία των συναρμόδιων υπηρεσιών μας (ύδρευση, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός)  ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις αποκατάστασης σε ολόκληρο το εύρος που είχαν καταγραφεί προβλήματα και στις υποδομές λειτουργίας, αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα:

ΠΡΑΣΙΝΟ

Ξεκίνησαν οι κοπές και απομακρύνσεις  πεσμένων δέντρων στην Διώνη, από την Β είσοδο (Βεργίνας) και σε όλη την ευρύτερη περιοχή από συνεργείο παρέμβασης όπως επίσης και στην περιοχή του Ντραφίου στις οδούς Αχαιών-Ανεξαρτησίας-Δωριέων-Ελαιώνων-Θρακών κ.α.

ΎΔΡΕΥΣΗ

Άμεση επέμβαση συνεργείων για την αποκατάσταση καμένου αγωγού δικτύου ύδρευσης:

  • στην Διώνη επί της οδού Πτολεμαίου Σωτήρος,
  • στο Ντράφι επί των οδών Αγαμέμνονος και Αθήνας σε δύο σημεία.
  • Επισκευή πυροσβεστικού κρουνού επί της Αδαμοπούλου μετά από ζημιά που προκλήθηκε από πυροσβεστικό όχημα.
  • Έλεγχος δεξαμενών, αντλιοστασίων, βανών, και φρεατίων.
  • Επικοινωνία με ΕΥΔΑΠ και επιτόπου αυτοψία στους σταθμούς παροχής υδροδότησης στην Καλισίων στο Ντράφι καθώς και στην Αγγελου Σικελιανού στην Καλλιτεχνούπολη ώστε να δοθούν άμεσα περισσότερα κυβικά λόγω αυξημένης ζήτησης προς πυρόσβεση.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Τμήμα ηλεκτροφωτισμού μαζί με συνεργεία  και την υπηρεσία ύδρευσης σε σημεία αντλιών ύδρευσης για έλεγχο και αποκατάσταση ηλεκτρολογικών προβλημάτων και μεταφορά γεννήτριας στο σημείο των αντλιών επί της οδού Ρουμέλης ώστε αν παραστεί ανάγκη να δοθεί άμεσα ρεύμα.

-Ως προς τα κονδύλια πυροπροστασίας που κόπτεται ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης να ζητηθούν τώρα, είναι καλό να πληροφορηθεί ότι παραβιάζει ανοιχτές θύρες καθώς ήδη, μετά από τα αιτήματα μας, στις 24 Ιουνίου του 2022 εγκρίθηκε επιπρόσθετο κονδύλι για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου ύψους 140.000 ευρώ. Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αιτήθηκε επιπλέον ενίσχυσης από το Υπ. Εσωτερικών και το Υπ. Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών.

Όσον αφορά στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων,  ας μην προτρέχει, θα έχει την ευκαιρία να λάβει συνολικά τις απαντήσεις του και δια ζώσης, διότι αυτό που  έχει προτεραιότητα είναι ο πολίτης και όχι η δημοσιότητα του ιδίου.

Ο κ. Βασιλόπουλος μπορεί να εξακολουθήσει ήσυχος τις… ατσαλάκωτες διαφημιστικές έρευνες, εμείς συνεχίζουμε πόρτα πόρτα, ανθρώπινα, δυναμικά, κινητοποιώντας αποφασιστικά την κεντρική διοίκηση, δίπλα στους πολίτες που χρειάζονται τη βοήθεια μας στις δύσκολες αυτές στιγμές…

Τελικά στις ανακοινώσεις του κ. Βασιλόπουλου το μόνο στοιχείο αλήθειας είναι η ημερομηνία της και αυτό… ελέγχεται.      

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα