18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΑΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΑΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Αναβίωση του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας στην είσοδο της στοάς της πρώην Γαλλικής εταιρείας μεταλλείων Λαυρίου στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π.

Το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, που λειτουργεί με την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής και του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 την καθιερωμένη δέηση για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των Μεταλλωρύχων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Πατρός Κωνσταντίνου από τον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, και Πατρός Κωνσταντίνου από τον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

Από νωρίς το πρωί, στην είσοδο της στοάς που βρίσκεται στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου άρχισαν να συγκεντρώνονται πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου φέρνοντας στη μνήμη τους παλιές στιγμές από τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε, προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας, η Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου, αλλά και όλους εκείνους τους συναδέλφους τους που πια δεν ήταν κοντά τους.

Στις 11:30 τελέστηκε η δέηση  μπροστά στη μικρή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας,  που πρώην εργαζόμενοι της Γ.Ε.Μ.Λ είχαν τοποθετήσει στο βράχο κοντά στην είσοδο της στοάς ενώ έπειτα  ακολούθησε  στην αίθουσα του  μουσείου, στο κάτω Μηχανουργείο  συζήτηση με θέμα «Φίλοι Μουσείων» καθώς και η καθιερωμένη  δεξίωση με λουκουμάδες και κονιάκ, όπως απαιτεί το πατροπαράδοτο έθιμο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους πρώην Εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, εκ μέρους του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π. ο αντιπρόεδρος κος Δημήτριος Καλιαμπάκος και ο Διευθυντής Τ.Π.Π.Λ κος Ασημάκης Χαδουμέλλης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Σύλλογο Εργατών και Μεταλλωρύχων όπως και στους εκπροσώπους συλλόγων Λαυρεωτικής που παρευρέθησαν.

Θερμούς χαιρετισμούς απέστειλε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής λόγω απουσίας του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους Συνεργάτες, Φίλους, Εθελοντές και Υποστηρικτές του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά τους το “Café – Mineral”, το Φούρνο «Αρτογλυκίσματα Εμμ. Βαμβακούσης & Υιοί» και την οικογένεια Ηλία και Σταυρούλας   Κονοφάγου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Β.Β.Ε.Μ τηλ. 22920-25575

                [email protected]

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα