18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας θα προβάλει την Δευτέρα, 16/7/18, στις 21:00, στο ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ την ταινία του Ιρλανδού συγγραφέα / σκηνοθέτη Μάρτιν Μακ Ντόνα επιτυχημένου εκπροσώπου της νέας Βρετανικής γενιάς, με ατού την στυλιστική του δυνότητα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖ   (ΙΝ BRUGES)  του 2008 διάρκειας  107′

Ερμηνεύουν: Κόλιν Φάρελ, Ρέιφ Φάινς, Μπρένταν Γκλίσον, κ.ά.

Θρίλερ ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία είναι η ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο γνωστός Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν ΜακΝτόνα.

Ο Κεν και ο Ρέι, δύο επαγγελματίες δολοφόνοι από το Δουβλίνο, ύστερα από μια αποτυχημένη αποστολή (ενώ αναλαμβάνουν να εκτελέσουν ένα παπά, σκοτώνουν τυχαία ένα αγοράκι), στέλνονται από το αφεντικό τους, Χάρι, στη βελγική πόλη Μπριζ, μέχρι που να ξεχαστεί το γεγονός. Ενώ περιμένουν το αφεντικό τους, συζητούν, σαν τους δυο πρωταγωνιστές στο «Περιμένοντας τον Γκοντό» (με διαλόγους που θυμίζουν εκείνους του Μπέκετ) και περιφέρονται άσκοπα, ώσπου, κάποτε, αποφασίζουν να γνωρίσουν την πόλη, τουριστικά (όπως προτιμά ο Ρέι) και καλλιτεχνικά (όπως προτείνει ο Κεν). Στην πορεία, ο Ρέι γνωρίζει το νάνο Τζίμι και τη νεαρή Χλόη (Κλεμάνς Ποεζί), ηθοποιό σε ταινία που γυρίζεται εκεί και την οποία αρχίζει να ερωτεύεται. Οταν όμως στην Μπριζ καταφτάνει το αφεντικό τους, τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μιαν άλλη στροφή.

Ο ΜακΝτόνα ξέρει πάνω απ’ όλα να φτιάχνει δυνατούς, ασυνήθιστους, πλούσιους διαλόγους, που εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τις σκέψεις αλλά και τους χαρακτήρες των προσώπων του. Διαλόγους συχνά αστείους (στοιχείο που ξεχώριζε και στα θεατρικά του έργα), από τους οποίους όμως δεν λείπει και μια σκοτεινή, απειλητική γεύση. Παράλληλα, καταφέρνει να δημιουργήσει τη σωστή, άλλοτε κωμική, άλλοτε θλιμμένη, ατμόσφαιρα και ν’ αποσπά εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς του, ιδιαίτερα τον Μπρένταν Γκλίσον, στο ρόλο του έμπειρου αν και κουρασμένου Κεν, τον Κόλιν Φαρέλ στο ρόλο του μαθητευόμενου, ευαίσθητου Ρέι (είναι σκηνές στις οποίες φέρνουν στο νου τους Λόρελ και Χάρντι) και τον Ρέιφ Φάινς στο ρόλο του σκληρού αφεντικού.

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα