24.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με μια διαφορετική ματιά προσεγγίζει τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, υπό την αιγίδα του οποίου και με τη συνδιοργάνωση ΔΟΠΑΠ και Ελληνικού Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, παρουσιάζει εκδήλωση-αφιέρωμα στο γιατρό Γιώργο Παπανικολάου που προσέφερε τα μέγιστα στην ιατρική επιστήμη με την ανακάλυψη του για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, το γνωστό τεστ ΠΑΠ.

Είναι ακόμα μια σημαντική προσφορά στο γυναικείο πληθυσμό απ’ το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, μετά τη δωρεάν εξέταση τεστ ΠΑΠ σε συνεργασία με το Κ.Υ. Ραφήνας.

Την ιστορική αναδρομή στην ημέρα της γυναίκας θα κάνει η κ. Βάσω Κιούση διευθύντρια του Ε.Κ.Τ.&Π. Ο ερευνητής τοπικής ιστορίας κ. Δημήτρης Μακρής θα αναφερθεί στην γενέτειρα του Γιώργου Παπανικολάου, την Κύμη Ευβοίας, ενώ ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Μώρος, θα αναλύσει τη ζωή και τη μεγάλη προσφορά στην ιατρική του Γιώργου Παπανικολάου.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη ανήμερα της παγκόσμιας μέρας της γυναίκας, το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αναλήψεως Ραφήνας,  στη Διασταύρωση. 

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα