17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Συμβάλλουμε και χαιρετίζουμε την ιδέα της προκήρυξης του Διαγωνισμού, που ανέλαβε η Επιτροπή Οργάνωσης και Επιστημονικής Διεύθυνσης των Παγκόσμιων Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συνεδρίων «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός», στο πλαίσιο των δράσεων 2017 του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος.

Η μακρά παράδοση του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, που διέτρεξε την παγκόσμια ιστορία με δεσπόζον το ελληνικό πνεύμα και λάμπρυνε τον πολιτισμό θρεμμένη με την αρχαιοελληνική γλώσσα και μουσική, αποτελεί πάντοτε ένα πανίσχυρο θεμέλιο εμπνεύσεων πάνω στο οποίο οικοδομείται γιά αιώνες η εθνική ελληνική δημιουργία, ιδιαίτερα εκείνη που αφορά στον ποιητικό και μελικό λόγο – λόγο βαθειάς σοφίας και καλλιτεχνικής συγκίνησης.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Διαγωνισμό, που αναμφίβολα θα καταγραφεί στη σύγχρονη νεοελληνική γραμματεία προσφέροντας θεματικό λογοτεχνικό υλικό για την πορεία της μελέτης των επιδράσεων του βυζαντινού πνευματικού πολιτισμού στην αέναη δημουργία των έργων της διάνοιας και τέχνης.

American Society of Byzantine Music and Hymnology University Center for International Studies Center for Russian and East European Studies

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα