18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ"ΜΙΛΑ ΤΗΣ - HABLE CON ELLA" ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

“ΜΙΛΑ ΤΗΣ – HABLE CON ELLA” ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

To Μίλα της (Hable con ella) είναι ισπανική δραματική ταινίας του 2002, σε σενάριο και σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδοβάρ. Ερμηνεύουν 16 εκλεκτοί Ισπανοί ηθοποιοί: Χαβιέ Καμάρα, Ντάριο Γκρατινέτι,Ροσάριο Φλόρες, κ.ά και μεταξύ τους και η Τζεραλντίν Τσάπλιν. Πρόκειται για ένα βαθιά συγκινητικό αλλά δυνατό θέμα που τιμήθηκε με Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, αλλά και με περισσότερα από 20 διεθνή βραβεία. Θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες ταινίες του 21ου αιώνα.

Μ’ αυτή τη ταινία η κινηματογραφική λέσχη Ραφήνας που θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου στο ΚΑΠΗ Ραφήνας εγκαινιάζει τη θερινή ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

O καλοκάγαθος αλλά μοναχικός νοσοκόμος Μπενίνο (Χαβιέρ Καμάρα) και ο Αργεντινός δημοσιογράφος Μάρκο (Ντάριο Γκραντινέτι) κάθονται πλάι πλάι, χωρίς να γνωρίζονται, στη διάρκεια ενός χοροδράματος της Μπίνα Μπάους. Θέαμα που κάνει τον Μάρκο να δακρύσει ενώ ο Μπενίνο τον κοιτάζει χωρίς να καταλαβαίνει το λόγο. Αργότερα οι δυο τους θα συναντηθούν, σε διαφορετικές συνθήκες, στην κλινική όπου εργάζεται ο Μπενίνο: με τον Μπενίνο να φροντίζει την Αλίσια, μια νεαρή κοπέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος και που βρίσκεται σε κώμα εδώ και τέσσερα χρόνια και με τον Μάρκο να ακολουθεί εκεί τη δική του αγαπημένη, την ταυρομάχο Λύδια, που πέφτει κι αυτή σε κώμα, θύμα του ταύρου στην τελευταία της ταυρομαχία. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα