24.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΣΑΛΙ» ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

«ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΣΑΛΙ» ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου η κινηματογραφική λέσχη Ρ-Π θα προβάλει στο ΚΑΠΗ Ραφήνας τη ξεχωριστή αισθηματική κομεντί «ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΣΑΛΙ»

Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι και η Meg Ryan με τον Billy Crystal συναντήθηκαν με τον Rob Reiner (σκηνοθέτη) και την Nora Ephron (συγγραφέα), το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε στη μεγάλη οθόνη υπό τη μορφή ενός από τα πιο γνωστά αισθηματικά κομεντί της έβδομης τέχνης. 

Η υπόθεση, από τις πιο συνηθισμένες σε τέτοιου είδους ιστορίες. Ένα ζευγάρι γνωρίζεται τυχαία σε κάποια περίοδο της ζωής του και όταν συναντιούνται ξανά αρκετά χρόνια μετά, αποφασίζουν να γίνουν φίλοι για να καταλήξουν στο τέλος της ταινίας εραστές και παντρεμένοι.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο χειρίζεται την ιστορία ο σκηνοθέτης, κάθε άλλο παρά συνηθισμένος είναι.
Κατά πρώτο λόγο, σε όλη τη διάρκεια της ταινίας υπάρχουν ευφυή ευρήματα που βοηθούν την πλοκή και αφήνουν μυστηριώδεις υπόνοιες σχετικά με το τέλος της ιστορίας. Κλασικό παράδειγμα τα ηλικιωμένα ζευγάρια που περιγράφουν πως γνωρίστηκαν, πότε παντρεύτηκαν και πόσα χρόνια είναι μαζί.

Την ταινία αξίζει να τη δει κανείς όχι μόνο γιατί σίγουρα θα μείνει με ένα χαμόγελο στα χείλη μετά το τέλος της και με μία αίσθηση πως στη ζωή όλα είναι καλά αφού αργά ή γρήγορα όλοι βρίσκουν το ταίρι τους, αλλά και για μία σκηνή που έχει μείνει κλασσική στην ιστορία του κινηματογράφου, αυτή του ψεύτικου οργασμού της Sally (Meg) σε ένα εστιατόριο και της ατάκας που ακολουθεί από μία χοντρούλα πελάτισσα προς το σερβιτόρο: «θέλω κι εγώ το φαγητό που πήρε αυτή».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα