21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

«Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

Η Εστία «Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση» με την πολυετή εμπειρία της στην παροχή υπηρεσιών και οργάνωση εκδηλώσεων για άτομα με νοητική υστέρηση διοργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά μια σημαντική αθλητική εκδήλωση, έναν συμβολικό αγώνα δρόμου,  με τίτλο «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σάββατου 1 Νοεμβρίου 2014 στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου  πλησίον του ΜΕΡΟΠΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης -Ψυχικού.

Με πολύ μεγάλη χαρά και έντονο το συναίσθημα της αρωγής προς το συνάνθρωπο ο Παλαιστικός Ραφήνας Πικερμίου βρέθηκε κοντά στα παιδιά της Εστίας και έτρεξαν χέρι – χέρι κάτω από την σκιά της Ακρόπολης!

Ο Βασίλης Κολλάρος μας δήλωσε ότι παροτρύναμε τους αθλητές μας να συμμετάσχουν σε αυτό το γεγονός γιατί: “Ο δικός μου Μαραθώνιος” δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για συνεργασία, αλληλεπίδραση και κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με ή και χωρίς αναπηρία με απώτερο σκοπό την συν-άθληση χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς”

Η δράση είχε τους ακόλουθους στόχους:

–         την ευρεία ευαισθητοποίηση του κοινού για τα άτομα με νοητική υστέρηση

–         την ενημέρωση του κοινού για το έργο της Εστίας

–         την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του προγράμματος ανέγερσης δικτύου κατοικιών της Εστίας και συγκεκριμένα στην ανέγερση του σπιτιού υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Πικέρμι!

Για την προσπάθεια αυτή ο Παλαιστικός Ραφήνας Πικερμίου κατάφερε να κινητοποιήσει τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας – που πρόσφερε 300 ευρώ, τα μέλη του συλλόγου – που πρόσφεραν 200 ευρώ και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας – που θα αφιερώσει όλες τις φιλανθρωπικές του εκδηλώσεις κατά την προ Χριστουγέννων περίοδο στην Εστία.

Κατά την ημέρα της εκδήλωσης πολύτιμος αρωγός του Παλαιστικού Συλλόγου ήταν και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Πάλης Φώτιος Παπαδάκης και ο πατέρας του έφορος πάλης του ιστορικού Συλλόγου “Άτλας” Καλλιθέας, κος Ιωάννης Παπαδάκης.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα