24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Δ. ΜΑΚΡΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ο Δ. ΜΑΚΡΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Τρεις Ραφηνιωτες καθηγητές, ο Παντελής Σκλιας καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Αντώνης Κλάψης διδάκτωρ ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κι ο Γιάννης Φίλος αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, θα παρουσιάσουν το συγγραφικό έργο του Δημήτρη Μακρή ερευνητή της τοπικής ιστορίας, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο πρόσφατα δοσμένο σε κοινή χρήση Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Βάσω Κιούση. Ανάγνωση αποσπασμάτων των συγγραμμάτων θα διαβάσει η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης κι ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας. 

Η προαναφερόμενη εκδήλωση, είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου που πρόσφατα, αρχές του Σεπτέμβρη, άνοιξε τις πύλες του στο πλατύ κοινό μετά από 16 χρόνια διοικητικών-κατασκευαστικών κακουχιών που πέρασε, ενώ ακόμα μένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση του υπόλοιπου μισού μέρους του.

Ο λόγος για το αμφιθέατρο που παραμένει εσωτερικά γιαπί και περιμένει στωικά όλα αυτά τα χρόνια να ολοκληρωθεί ώστε να καλύψει το κενό που υπάρχει στον ενιαίο δήμο κυρίως το χειμώνα, στην παρουσίαση διαφόρων πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων.

Η παρακολούθηση της ως άνω εκδήλωσης θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου να γνωρίσουν αφ’ ενός τους συντοπίτες τους (καθηγητές, τοπικός ερευνητής ιστορικός) και αφ’ ετέρου το νέο στέκι πολιτισμού του δήμου τους.

Να είστε όλοι εκεί!   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα