23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ OPTIMIST 11ΧΡΟΝΩΝ ΡΕΣΤΕΙΑ 2015 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ OPTIMIST 11ΧΡΟΝΩΝ ΡΕΣΤΕΙΑ 2015 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης και την απονομή των επάθλων στους νικητές, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στο Ανοιχτό  Θέατρο του Λιμένα Παλαιάς Φώκαιας.

Για τέσσερις ημέρες, περισσότεροι από 300 αθλητές, ηλικίας έως 11 ετών, από 60 ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων «ΡΕΣΤΕΙΑ 2015». Ο φιλόξενος Δήμος Σαρωνικού είχε τη χαρά και την τιμή να συνδιοργανώσει και να φιλοξενήσει για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση, πανελλήνιας κλίμακας. Η άψογη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τον Δήμο Σαρωνικού, τον Ναυτικό Όμιλο Π. Φώκαιας «Πυθέα», τον Ναυτικό Όμιλο Λαγονησίου και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας επισφραγίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου με την μεγάλη γιορτή λήξης των αγώνων.

Το άψογο κλίμα συνεργασίας αλλά και την αρτιότητα της όλης διοργάνωσης επεσήμαναν στους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ο. κ. Αδαμόπουλος και οι Πρόεδροι των Ναυτικών Ομίλων του Δήμου Σαρωνικού, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια αλλήλοις.

«Συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα γνώρισαν τον Δήμο μας και πέρασαν μερικές όμορφες ημέρες στο γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας, στον κόλπο της Αναβύσσου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η ζωντάνια και το πάθος των μικρών αθλητών για το αγαπημένο τους άθλημα μας πλημμύρισε με αισιοδοξία  και πλούτο συναισθημάτων. Η αγωνιστικότητα και η αφοσίωση στον αγώνα, των σπουδαίων αυτών αθλητών, θα με συντροφεύει μέχρι την επόμενη χρονιά, που ελπίζω να επαναλάβουμε τη διοργάνωση και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πραγματοποιούνται ανάλογες δράσεις στον Δήμο μας, δράσεις που ενισχύουν το αίσθημα εξωστρέφειας και καλλιεργούν φιλικές σχέσεις με άλλες πόλεις της Ελλάδας. Θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Βίκτωρα Ρέστη, χωρίς τη συμβολή του οποίου δε θα μπορούσε να γίνει το Κύπελλο, αλλά και όλους φορείς που συμμετείχαν. Συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν αλλά και σε εκείνα που δεν διακρίθηκαν, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο κ. Σωφρόνης.

Στη συνέχεια ο κ. Τέλης Αδαμόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ο. μίλησε για την ιστορικότητα του αθλήματος της ιστιοπλοΐας , εξήρε τη σημασία του αθλητισμού ως κοινό στοιχείο που ενώνει τους λαούς και διδάσκει τα παιδιά βασικές αξίες. Η συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου αλλά και των ναυτικών Ομίλων και φορέων συνεπικούρησαν στο άρτιο αποτέλεσμα της διοργάνωσης χωρίς προβλήματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των επάθλων στους νικητές, στις κατηγορίες των κοριτσιών και των αγοριών και ανταλλαγή τιμητικών πλακετών ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ι.Ο.

Στην κατηγορία των αγοριών τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν:

1ος  Αναστάσιος Γκαρίπης, Ο.Φ.Θ.

2ος  Φάνης Ζήσης, Ν.Ο. ΧΙΟΥ

3ος  Βασίλης Λιβάς, Ν.Ο.Κ.

Κατηγορία κοριτσιών:

1η Δήμητρα Βαρθολομαίου, Ν.Ο.Κ.Β.

2η Βάσω Βλαχάκη, Ν.Ο.Γ.Κ.

3η Μαρία Βογιατζοπούλου, Ν.Α.Ο.Κ.Θ.

Το συγκρότημα Νέων Παλαιάς Φώκαιας έντυσε μουσικά την όμορφη βραδιά, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία – ντοκιμαντέρ «Τα Παιδιά του Ανέμου».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κα Μάρσα Χρυσοχοΐδη.  Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Διοικητές των Α.Τ. Καλυβίων και Αναβύσσου, ο εκπρόσωπος των Π.Υ. Ανατολικής Αττικής, του Λιμενικού Σταθμού Π. Φώκαιας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα