21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ;

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ;

Μια διαφορετική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνος  είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές της Γ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος μετά από πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβούλου κ. Μιχαηλίδη Νικολάου και  της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

Στην επίσκεψή τους αυτή παρακολούθησαν  δύο πιλοτικά  εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία σχεδίασαν μία ομάδα από μεταπτυχιακές φοιτήτριες του τμήματος Μουσειακών Σπουδών στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, σε συνεννόηση με την αρχαιολόγο του Μουσείου κ. Πέτρου, με σκοπό να αγκαλιάσει το μαθητικό κοινό της περιοχής μας με ένα περισσότερο βιωματικό τρόπο, τα αρχαιολογικά ευρήματα του τόπου μας.

Το πρόγραμμα «Η θεά Άρτεμη προστάτιδα των παιδιών» που δομείται γύρω από την ιδιότητα της θεάς ως κουροτρόφου και, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, σκοπό είχε να βοηθήσει τα παιδιά να στήσουν γέφυρες κατανόησης με το ευρύτερο πολιτισμικό παρελθόν, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε συνδέσεις και παραλληλισμούς με τη σύγχρονη πραγματικότητα. 

 Το πρόγραμμα «Παιχνίδια στην αρχαία Βραυρώνα» ,βοήθησε τα παιδιά να γνωρίσουν την διαχρονική αξία του παιχνιδιού που κρύβεται σε βάθος χρόνου. Να κατανοήσουν πως τα παιχνίδια που παίζουμε σήμερα είναι τα ίδια που παίζανε στην αρχαιότητα τα παιδιά εκατοντάδες χρόνια πριν.

 

                                                                                                        

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα