21.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΤ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ CΙNEFIL ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

«ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΤ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ CΙNEFIL ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας  την Τετάρτη 01/07/2015 και ώρα 20:45, θα προβάλλει την ταινία “ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΤ” διάρκειας 102΄ λεπτών, στο χώρο του ΚΑΠΗ Ραφήνας. Λίγα λόγια για την ταινία:

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Gabriel Axel

ΧΩΡΑ: Δανία, 1987 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ102΄

ΜΟΥΣΙΚΗ: Per Nørgård 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Henning Kristiansen

ΣΕΝΑΡΙΟ: Gabriel Axel βασισμένο στο μυθιστόρημα της Karen Blixen

ΠΑΙΖΟΥΝ: Stéphane Audran, Bodil Kjer, Birgitte Federspiel Jarl Kulle, Jean-Philippe Lafont, Bibi Andersson, Vibeke Hastrup κ. α.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας 1988

Βραβείο Καλύτερης ταινίας της Βρετανικής Ακαδημίας (BAFTA)

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στις Κάννες

Αρκετά βραβεία κριτικών και αρκετές διακρίσεις για την πρωταγωνίστρια Stéphane Audran

Η γιορτή της Μπαμπέτ είναι μια ιδιόμορφη ταινία του Δανού Gabriel Axel, που γυρίστηκε το 1987 βασισμένη σε βιβλίο της Karen Blixen, γνωστής και από το “Πέρα από την Αφρική”.
Πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από τα όσα αποκαλύπτονται σε ένα “μυθικό” δείπνο που παραθέτει η Μπαμπέτ, στους συντηρητικούς και σφιγμένους συνδαιτυμόνες της.

Διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, σ’ένα ψαροχώρι στη Δανία, όπου φτάνει αναζητώντας μια καλύτερη τύχη η Γαλλίδα Μπαμπέτ, πρώην σεφ σε μπιστρό υψηλής γαστρονομίας.
Αναλαμβάνει οικονόμος στο σπίτι δυο ορφανών μεσήλικων παπαδοκόρων, των οποίων η νιότη έχει μαραζώσει σ’ ένα περιβάλλον θρησκόληπτο, και με τη χαρισματική ιδιοσυγκρασία της, τους χαρίζει νέα πνοή.

Tο φιλμ απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 1987. Χωρίς ειδικά εφέ, ηχηρό καστ και βαρύ προϋπολογισμό, μεταδίδει υποβλητικά την ατμόσφαιρα της εποχής και του τόπου, κυρίως όμως μεταγγίζει αισθήσεις και συναισθήματα.

Είναι μια ελεγεία στην ανιδιοτελή αγάπη, μια αλληγορία που αξίζει κανείς να τη δει!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα