25.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ3ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

3ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Η υγεία του πολίτη σε πρώτο πλάνο στον Δήμο Σαρωνικού. Από την Πέμπτη 18 Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 διοργανώνονται από το Κέντρο Υγείας Καλυβίων «Χριστίνα Σπυράκη», υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού, εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση των κατοίκων αλλά και στην ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων σε καίρια θέματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και προαγωγής της υγείας.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου στα Καλύβια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ενημέρωση και την εγγραφή ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, στηρίζοντας τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». Η ενημέρωση για το ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό θέμα, θα γίνει από εκπροσώπους της τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής εθελοντών.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου ξεκινούν οι εργασίες του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Σαρωνικού, της Α’ ΥΠΕ, της Περιφέρειας Αττικής, διακεκριμένων προσωπικοτήτων του χώρου της υγείας και της πολιτικής.

Το πρόγραμμα του τριημέρου διαμορφώνεται ως εξής:

•          ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, 10:30 π.μ. – 16:30 μ.μ.

«Συμπόσιο εργασίας για την προώθηση καινοτόμων δράσεων στο πλαίσιο της λειτουργίας δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

•          ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ

«Διαλέξεις και διαδραστικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά», με θέματα που αφορούν κάθε οικογένεια από εξειδικευμένους επιστήμονες Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διαδραστικές δραστηριότητες για την απασχόληση των παιδιών από ειδικό επαγγελματία

υγείας.

•          ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, 07:30 π.μ. – 14:30 μ.μ

            Σεμινάριο BLS.

Οι δράσεις αποτελούν μια πρωτοβουλία του Κ.Υ. Καλυβίων και υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την πολύτιμη βοήθεια της EASTERN MEDITERRANEAN, ενώ εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του Κέντρου Υγείας Καλυβίων και της προώθησης καινοτόμων δράσεων της υγείας του Πολίτη.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα