18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Χρυσή Τομή» Κερατέας: 2ημερο εκδηλώσεων για «Τα ναυάγια της αν. Αττικής» και...

«Χρυσή Τομή» Κερατέας: 2ημερο εκδηλώσεων για «Τα ναυάγια της αν. Αττικής» και για προβολή ντοκιμαντέρ

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που οργανώνει στις 11-12 Φεβρουαρίου 2023, με αφορμή την επέτειο του ναυαγίου ORIA (12/2/1944) και την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που θα γίνει την ίδια ημέρα (12/2) το πρωί στο 60οχλμ της παραλιακής Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο μνημείο που έχει στηθεί για τα 4100 θύματα του ναυαγίου.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023,  ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συνδέσμου,  ο δύτης – συγγραφέας Κώστας Θωκταρίδης και ο ερευνητής της Ναυτικής ιστορίας – συγγραφέας Άρης Μπιλάλης παρουσιάζουν,  τα «Ναυάγια της Νοτιοανατολικής Αττικής –  κατάδυση στην ιστορία τους». Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση επτά ναυαγίων της Ν.Α. Αττικής. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023,  ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συνδέσμου θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο» σε σκηνοθεσία της Alessandra Maioletti και σενάριο του Antonio Crescenzi. Μέσα από τις περιπέτειες 9 εβραίων μαθητών του ιταλικού σχολείου «Ουμπέρτο Πρίμο» στη Θεσσαλονίκη, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 96% των Εβραίων της πόλης οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς. Ως αφηγητής, ο A. Crescenzi, είναι ο συνδετικός κρίκος για το ξετύλιγμα αυτών των ιστοριών. Η ταινία, που έχει προκαλέσει συγκίνηση σε κατάμεστες αίθουσες σε όσα φεστιβάλ έχει συμμετάσχει ως τώρα, έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία. Η προβολή θα γίνει με την παρουσία των δημιουργών της ταινίας. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα