29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣE.N.A. ‘’Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ’’

E.N.A. ‘’Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ’’

Το προσεχές Σάββατο 8 Απριλίου, η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) διοργανώνει στην Κέρκυρα εκδήλωση, με θέμα : ‘’Η Κέρκυρα στον Κινηματογράφο: Ευκαιρίες για την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό’’, στο χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας (στα Παλαιά Ανάκτορα).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τον θεματικό τουρισμό από τον Κινηματογράφο και την τηλεόραση και πως οι παραγωγές που μπορεί να γίνουν σε μια περιοχή, μπορούν να φέρουν επιπλέον επισκέπτες στην περιοχή. Ακόμη ειδικοί στο χώρο θα μιλήσουν για την προσέλκυση παραγωγών και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν.

Η Κέρκυρα επελέγη από την ΕΝΑ ως τόπος διεξαγωγής της συγκεκριμένης ημερίδας, μιας και έχει μεγάλη ιστορία στο γύρισμα ταινιών, ελληνικών και ξένων, από τις παλιές ελληνικές ταινίες με τη Ρένα Βλαχοπούλου και την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως τις ξένες, με τον James Bond 007 που γυρίστηκε στο νησί, τη βρετανική σειρά The Durrells που παίζει με μεγάλη επιτυχία στη Μ. Βρετανία, καθώς και γνωστές ελληνικές σειρές, όπως Το περί ανέμων και Υδάτων.

Ομιλητές θα είναι: Ο μύθος του σαξόφωνου και δημιουργός των μεγαλύτερων μουσικών επιτυχιών των ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου που αφορούν την Κέρκυρα (Η Κερκυραία, Κέρκυρα Κέρκυρα), Γιώργος Κατσαρός που θα μιλήσει για την Μουσική στον Κινηματογράφο, η Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, αν. Καθηγήτρια και Παραγωγός Δέσποινα Μουζάκη που θα μιλήσει για την Κέρκυρα και τον Κινηματογράφο, ο Location Manager και υπέυθυνος παραγωγής της βρετανικής σειράς ΄΄The Durrells΄΄ Νίκος Κουμανταράκης, που θα μιλήσει για τα κίνητρα και τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών και ο Κωνσταντίνος Τσουμάνης, Διδάκτωρ Τουριστικής Οικονομίας που θα μιλήσει για τον Κερκυραϊκό Τουρισμό.

Θα συμμετάσχει η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας ΄΄Δημόδοκος΄΄ και η Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος, που με τις μουσικές τους από μουσικά κομμάτια από τον Κινηματογράφο, θα ομορφύνουν τη βραδιά.

 Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ηρώ Λέλλα, ενώ τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκτάριος Καλαντζής με το Μέλος της ΕΝΑ και Δημοτική Συμβουλος Κέρκυρας Γεωργία Μπούκα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα