14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣINTERNATIONAL ART ACADEMY: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

INTERNATIONAL ART ACADEMY: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Η International Art Academy διοργανώνει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης “K.Π. Καβάφης” 2015.

Στο Διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας), με μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Θα δοθούν συνολικά 24 Βραβεία.

Θα δοθούν επίσης τιμητικά βραβεία, τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι από την International Art Academy σε όλους τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης των έργων τους.

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής μέχρι 26 Μαρτίου. Οι Δηλώσεις Συμμετοχής έχουν ξεκινήσει

Κάντε κλικ στοbaner ή στο link  artsociety.gr/IAA_Poetry_Competition_K.PKavafis.pdf

για να δείτε όλες τις πληροφορίες

INTERNATIONAL ART ACADEMY

1ΟΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ»

Η International Art Academy διοργανώνει τον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Μανώλης Αλυγιζάκης».

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1) Στο Διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας), με μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.

2) O Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Προκριματική και Τελική. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να προκριθεί στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού αν συγκεντρώσει τουλάχιστον 50 βαθμούς (με άριστα το 100) στην Προκριματική Φάση.

3) Τα ποιήματα που συμπεριλαμβάνονται στην ποιητική συλλογή θα πρέπει να μην έχουν εκδοθεί. (Επιτρέπεται να συμπεριληφθούν τυχόν βραβευμένα και δημοσιευμένα ποιήματα, χωρίς αυτό να αναγράφεται).

4) Η ποιητική συλλογή που θα σταλεί να έχει ελάχιστο όριο ωφέλιμων σελίδων 25 και μέγιστο 35. Τα ποιήματα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα σε σελίδα Α4 με γραμματοσειρά 12 στιγμών και εκτυπωμένα ανά φύλλο και αν η έκταση κάποιων ποιημάτων υπερβαίνει τη σελίδα, ισχύει η ίδια οδηγία. (εκτύπωση ανά φύλλο). Η αρίθμηση στο κάτω μέρος της σελίδας είναι απαραίτητη.

5) Οι ποιητικές συλλογές θα υπογράφονται σε όλα τα φύλλα με το πραγματικό ονοματεπώνυμο, όχι με ψευδώνυμο, χωρίς καμία επιπλέον ένδειξη (με τα ίδια στοιχεία γραμματοσειράς των ποιημάτων), στο άνω μέρος της σελίδας, στο κέντρο, πάνω από τον τίτλο του ποιήματος.

6) Οι συλλογές των συμμετεχόντων θα κριθούν από τριμελή κριτική επιτροπή (καθηγητές ποίησης της International Art Academy).

7) Η International Art Academy διατηρεί το δικαίωμα έκδοσης των βραβευθέντων ποιητικών συλλογών στο σύνολό τους, (όπως και άλλων αξιόλογων ποιημάτων των συμμετεχόντων κα.), προκειμένου να γίνει συλλεκτική ποιητική έκδοση. Στους μετέχοντες σε αυτή την ποιητική έκδοση θα δοθούν από δύο αντίτυπα.

8) Το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 50 ευρώ και αποστέλλεται με την Western Union ή με ταχυδρομική επιταγή στο όνομα: Γιώργος Φουντούλης, Τ.Θ. 1114, ΤΚ 38110, ΒΟΛΟΣ

9) Οι ποιητικές συλλογές θα πρέπει να σταλούν: α) σε τρία αντίτυπα ταχυδρομικά (με απλό ταχυδρομείο) στη διεύθυνση: International Art Academy, Γιώργος Φουντούλης, Τ.Θ. 1114, ΤΚ 38110, ΒΟΛΟΣ β) με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] 10) Έγκυρες συμμετοχές, θεωρούνται όσες πληρούν στο σύνολο τους παραπάνω όρους. Oι διαγωνιζόμενοι επιβαρύνονται με τα έξοδα της ταχυδρομικής επιταγής και της αποστολής των ποιημάτων.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Αθλοθέτηση των τριών πρώτων Βραβείων από τον Ελληνοκαναδό ποιητή Μανώλη Αλυγιζάκη

1ο  βραβείο ποιητικής συλλογής με έπαθλο 1.500 ευρώ και μετάλλιο

2ο  βραβείο ποιητικής συλλογής με έπαθλο 1.000 ευρώ και μετάλλιο

3ο  βραβείο ποιητικής συλλογής με έπαθλο 500 ευρώ και μετάλλιο

Εκτός από τα τρία πρώτα Βραβεία με χρηματικό έπαθλο, θα δοθούν επίσης τα παρακάτω τιμητικά βραβεία από την International Art Academy: – Βραβείο Όμηρος, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Ευριπίδης, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Αισχύλος, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Σοφοκλής, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Ανακρέων, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Σαπφώ, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Αρχίλοχος, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Καλλίμαχος, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Ανύτη, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Μένανδρος, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Αντίμαχος, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο – Βραβείο Ερατοσθένης, τιμητικός τίτλος και μετάλλιο

Θα δοθούν επίσης τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι από την International Art Academy σε όλους τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης των έργων τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • · O Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Προκριματική και Τελική. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να προκριθεί στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού αν συγκεντρώσει τουλάχιστον 50 βαθμούς (με άριστα το 100) στην Προκριματική Φάση.
  • · Η σειρά αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την παραλαβή των συμμετοχών από τη Γραμματεία του Διαγωνισμού.
  • · Τα ονόματα των προκριθέντων στην Τελική Φάση θα ανακοινώνονται σταδιακά στις ιστοσελίδες: www.artsociety.gr και www.artsociety.gr/artacademy
  • · Οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν στην Τελική Φάση, μπαίνουν παράλληλα σε λίστα προτεραιότητας για να παρουσιαστεί το έργο τους από το Τμήμα Ποίησης της International Art Academy στην Ελλάδα.
  • · Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (δόθηκε παράταση) – στη διεύθυνση: International Art Academy, Τ.Θ. 1114, ΤΚ 38110 ΒΟΛΟΣ – με την ένδειξη: για τον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Μανώλης Αλυγιζάκης». Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν με απλή επιστολή και όχι συστημένη. Οι συμμετοχές θα πρέπει να σταλούν υποχρεωτικά και με e-mail στην διεύθυνση: [email protected]
  • · Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε επίσημη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης στο Βόλο. Η ακριβής ημερομηνία απονομής θα δημοσιοποιηθεί εγκαίρως.
  • · Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στο τηλέφωνο 0030 6909127982 και στο e-mail: [email protected] Οι Δηλώσεις Συμμετοχής συνεχίζονται Για την ομαλή λειτουργία του Διαγωνισμού και για την έγκαιρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, παρακαλού- νται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό.Επίτιμος Πρόεδρος και Αθλοθέτης του Διαγωνισμού: Μανώλης Αλυγιζάκης (Καναδάς, Επίτιμος Καθηγητής και Συνεργάτης της International Art Academy) O Μανώλης Αλυγιζάκης είναι Ελληνο-Καναδός Ποιητής και Συγγραφέας, Επίτιμος Καθηγητής και Συνεργάτης της International Art Academy, με πλούσια βιβλιογραφία και πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Γεννήθηκε στο χωριό Κολυμπάρι δυτικά από τα Χανιά της Κρήτης το 1947. Σπούδασε στην Αθήνα παίρνοντας πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για δυο χρόνια κι ύστερα μετανάστευσε στο Βανκούβερ του Καναδά όπου ζει ως τώρα. Παρακολούθησε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Σαϊμον Φρεϊζερ. Έχει γράψει τρία μυθιστορήματα, ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων ποίησης που άρχισαν να εκδίδονται τα τελευταία χρόνια, αρκετά άρθρα, διηγήματα και μελέτες στα αγγλικά και στα ελληνικά που έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, ανθολογίες και εφημερίδες στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Αυστραλία στη Ρουμανία, στη Σουηδία και στην Ελλάδα. Στο τέλος του 2006 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Libros Libertad με σκοπό την έκδοση λογοτεχνικών βιβλίων. To 2012, μετά από δική του πρόταση, παρότρυνση και αθλοθέτηση βραβείων, διοργανώθηκε από την International Art Academy ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης, στον οποίο η ακαδημαϊκή κοινότητα της Διεθνούς Ακαδημίας Τεχνών έδωσε το όνομά του προς τιμή του, τόσο για την προσφορά του στο διαγωνισμό όσο και για τη γενικότερη προσφορά του στην ποίηση.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΕΠΙΘΕΤΟ…………………………………………………………………………………………………………………..…………… ΟΝΟΜΑ……………………………………………………………………………………………………..………………………….ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ……………………………………………………………………………………………………………………………..ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ………………………………………………………………………………………………………………………….…ΠΟΛΗ………………………………………………………………………………………….………………………..ΤΚ…………… ΧΩΡΑ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ΤΗΛ………………………………………………………………………………………..……………..FAX…………………………E.mail.……………………………..……………………………………………. Web..……………………………………………………………………………………………………….……………………………

Ενημερώθηκα για το Διαγωνισμό από: ………………………………………………………………………………………………. Επιθυμώ να λάβω μέρος στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Μανώλης Αλυγιζάκης» και αποστέλλω στη Γραμματεία του Διαγωνισμού, στη διεύθυνση: Γιώργος Φουντούλης, International Art Academy, Τ.Θ. 1114, ΤΚ 38110 ΒΟΛΟΣ – Δελτίο Συμμετοχής πλήρως συμπληρωμένο – Δακτυλογραφημένα ποιήματα σε 3 αντίγραφα – Ποιήματα με e-mail Συμμετοχή στο Διαγωνισμό ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ………………………………………………………………………………………..…………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………………………ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ………………………………………..

ΥΠΟΓΡΑΦΗ……………………………….………..…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα