22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠνευμονική Υπέρταση Ελλάδος: Διαδικτυακή κοπή πίτας του συλλόγου / "Παρόντες" ιατροί νοσοκομείων...

Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδος: Διαδικτυακή κοπή πίτας του συλλόγου / “Παρόντες” ιατροί νοσοκομείων «Ωνάσειο» και «Αττικόν»

Οι ασθενείς με ΠΑΥ (πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση) της σπάνιας, αλλά θανατηφόρας ασθένειας, πασχίζουν εδώ και χρόνια να γίνουν από αόρατοι, ορατοί και σ’ αυτό συνδράμει τα μέγιστα ο Σύλλογος Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδος κι η ακούραστη Πρόεδρός του Ιωάννα Αλυσανδράτου με τα μέλη του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου όντας ασθενείς οι ίδιοι, (ένα μέλος μόνο είναι φροντιστής ασθενούς με ΠΑΥ), ξέροντας την αγωνία της ιδιότυπης αυτής ασθένειας που εμποδίζει τον επαρκή αερισμό των πνευμόνων με επιπτώσεις στην καρδιά, συνδράμουν κάθε συνασθενή τους που ζητά βοήθεια.

Μαζί με ένα δυνατό επιτελείο γιατρών απ’ τα ειδικά κέντρα ΠΑΥ του Ωνασείου, του Π.Γ.Ν. Αττικόν, αλλά και του εξωτερικού, ο Σύλλογος έχει καταφέρει όχι μόνο να κάνει γνωστή την επικίνδυνη για τη ζωή νόσο, αλλά να βοηθήσει συνασθενείς τους γνωστοποιώντας την πρόοδο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας σε νέες επεμβατικές τεχνικές καταπολέμησης της θανατηφόρου ασθένειας.

Πολυπράγμων και ψυχή της ομάδας, η Ιωάννα Αλυσανδράτου, αποφάσισε φέτος λόγω πανδημίας να κάνει την κοπή της πίτας του συλλόγου διαδικτυακά. Έτσι το διαδίκτυο άνοιξε την «αγκαλιά του» κι έφερε κοντά ασθενείς, φροντιστές, εξειδικευμένους με τη πάθηση γιατρούς κι όλοι μαζί – παρότι μακριά – έκοψαν την πίτα ευχόμενοι Καλή Χρονιά με την ελπίδα να φέρει μαζί της και το πολυπόθητο για την υγεία τους γιατρικό.

Η εκδήλωση είχε δύο σκέλη:

Όσοι παρακολούθησαν είτε μέσω zoom, είτε μέσω FB, πήραν ένα νούμερο ώστε να συμμετέχουν στην κλήρωση ενός συμβολικού δώρου-γούρι της χρονιάς που ήταν ένα χειροποίητο κομψοτέχνημα που απεικόνιζε ένα πλεούμενο. Ένα πλεούμενο λοιπόν, που συμβολίζει το ταξίδι, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και το απάνεμο λιμάνι που περιμένει να ξεκουράσει κάθε θαλασσοδαρμένο ταξιδιώτη… κάθε ψυχή που παλεύει για τη ζωή. Ο καθηγητής του Π.Γ.Ν. Αττικόν κος Στέλιος Ορφανός κλήθηκε να διαλέξει νούμερο απ’ το 1 έως το 55 – αν θυμόμαστε καλά – και… τυχερός αναδείχτηκε ο κος Αναστάσιος Αυρανάς.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας απ’ την πρόεδρο κα Αλυσανδράτου που έκοψε ονομαστικά κομμάτια για τα μέλη του Δ.Σ. και την επιστημονική επιτροπη που στέκεται δίπλα στους ασθενείς. Το φλουρί της πίτας έπεσε στο τελευταίο κομμάτι που προοριζόταν για την Νία Σταυροπούλου του Δ.Σ.

Καλή Χρονιά και του χρόνου χωρίς την απειλή του covid-19 να γιορτάσουμε από κοντά την κοπή της πίτας του συλλόγου

ΥΓ. Ιδιαίτερη χαρά μας ότι η τυχερή της χρονιάς είναι Ραφηνιώτισσα και συντοπίτισσά μας

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα