17.1 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Πώς μάθαμε όσα γνωρίζουμε για το σύμπαν;» η απάντηση στην Κερατέα

«Πώς μάθαμε όσα γνωρίζουμε για το σύμπαν;» η απάντηση στην Κερατέα

Το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ. η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια ομιλία για μικρούς και μεγάλους του διακεκριμένου αστροφυσικού Διονύση Π. Σιμόπουλου με τίτλο: «Πώς μάθαμε όσα γνωρίζουμε για το σύμπαν;», στην αίθουσα του Συνδέσμου (Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας).

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός θα μιλήσει για το αέναο ταξίδι της υλοενέργειας που απαρτίζει το Σύμπαν και για την πορεία του ανθρώπου προς το διάστημα.

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Είναι επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, πολυβραβευμένος διεθνώς για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση. Το πλούσιο επιμορφωτικό του έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 29 βιβλία, πάνω από 500 σενάρια επιμορφωτικών τηλεοπτικών εκπομπών και πάνω από 250 σενάρια πολυθεαμάτων.

Ο κ. Σιμόπουλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του:  • Είμαστε αστρόσκονη • Η Άνοιξη τού Σύμπαντος • Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι :Η περιπέτεια της κατάκτησης τού Διαστήματος • Ο ουρανός της Ελλάδας : Άνοιξη

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΠΟΓΚΑ.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα