26.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΑΤΙΟΥ-ΡΑΦΗΝΑΣ-ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΑΤΙΟΥ-ΡΑΦΗΝΑΣ-ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

Στις 3 Μαρτίου συνεδρίασαν μέλη του Συλλόγου της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι όπου παρουσιάστηκε από το Πρόεδρο του Συλλόγου κο Φράγκο ένα ιστορικό ενεργειών που έχουν γίνει από το Δ.Σ. με θέμα την αποκατάσταση των καμένων κατοικιών. Στην συγκέντρωση πέρα από το πρόεδρο το λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κος Μπουρνούς και ο τέως Δήμαρχος Ρ-Π και υποψήφιος εκ νέου κος Πιστικίδης που τόνισε στην ομιλία του ότι δεν εκπροσωπεί την Δημοτική αρχή αλλά την υποψηφιότητα του ως μελλοντικός Δήμαρχος.
Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν το λόγο και έκαναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τους ομιλητές.
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε ο Jason Carow, μέλος του προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου “Ένωση Πυρόπληκτων” αλλά παρότι  ζήτησε ευγενικά στην αρχή της συνεδρίασης να του δοθεί για λίγο ο λόγος προς ενημέρωση των κατοίκων, αυτό ΔΕΝ έγινε αποδεκτό με την αιτιολογία ότι το πρόγραμμα είναι αυστηρά καθορισμένο από πριν. Φυσικά κατανόησε και σεβάστηκε την απόφαση αυτή, μέχρις ότου δόθηκε ο λόγος για αρκετές παρεμβάσεις που έγιναν αποδεκτές!

Έτσι ο κύριος J. Carow φωναχτά απευθύνθηκε στο ακροατήριο και ρώτησε αν του επιτρέπεται να μιλήσει ώστε ν’ ακούσουν και την τοποθέτηση ενός ιδρυτικού μέλους του σωματείου των Πυρόπληκτων. Η απάντηση ήταν θετική και έτσι ανακοινώθηκε δυνατά η ύπαρξη του Συλλόγου “Ένωση Πυρόπληκτων” που προφανώς μερικοί δεν βλέπουν με καλό μάτι την ύπαρξή της.

Ωστόσο η παρέμβαση αυτή διακόπηκε από τον κο Φράγκο οποίος την χαρακτήρισε θρασύτατη και ρώτησε με πιο δικαίωμα έγινε. Η απάντηση του κ. Carow ήταν ότι ως πυρόπληκτος κάτοικος της οδού Ειρήνης 5, έχει κάθε δικαίωμα να εκφραστεί όπως έκαναν και οι προλαλήσαντες κάτοικοι της περιοχής.

Ο κος Jason Carow, μέλος του σωματείου Πυρόπληκτων ανακοίνωσε και γνωστοποίησε στο Κόκκινο Λιμανάκι ότι υπάρχει ένας Σύλλογος Πυρόπληκτων που ΔΕΝ ταυτίζεται με καμία Δημοτική αρχή και κανένα κόμμα! Ο σύλλογος “Ένωση Πυρόπληκτων” απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής χωρίς να γίνεται διάκριση σε γεωγραφική τοποθεσία.

Όσα εν ολίγοις θέλησε να πει ο κος Jason Carow και δεν τον άφησαν:

«Θέλω να πω στο κόσμο ότι η εικόνα που είδα, δηλαδή κοπαδάκια ανθρώπων κυκλικά από το Δήμαρχο να ζητούν βοήθεια, αποτελούν πρακτικές που φέρνουν την χώρα 10 βήματα πίσω. Είναι πρακτικές στοιχειώνουν την πατρίδα μας και δεν πρέπει να υπάρχουν αποτυπώνοντας μια λανθασμένη εικόνα για τους πυρόπληκτους κατοίκους.

Η δικιά μου θέση είναι ξεκάθαρη, δεν πάω παρακαλετά, δεν θα ζητιανέψω, αλλά θ’ ΑΠΑΙΤΗΣΩ! Αυτό το λέω ως ιδιώτης!
Απαιτώ δικαιοσύνη πάνω απ’ όλα και απαιτώ να γίνουν έργα ΤΩΡΑ! Δεν αποδέχομαι τα χρονοδιαγράμματα και την χαλαρή στάση των Δημάρχων, της Περιφέρειας, των Βουλευτών, σχετικά με τα σοβαρά θέματα που έχουν αλλάξει σοβαρά τις συνθήκες διαβίωσης μας.

Στην εκδήλωση αυτή δεν βρέθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της περιοχής παρά μόνο από μία παράταξη, κάτι σοβαρό για μένα καθώς ξανακούστηκε ότι έγινε διαπραγμάτευση με την Δημοτική αρχή η οποία έχει σοβαρές ευθύνες για την τωρινή κατάσταση! 
Γι’ αυτό καλώ το κόσμο να ενταχθεί σ’ αυτό το σκοπό, ώστε με μία ενιαία φωνή ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ και όχι να παρακαλέσει, ειδικά απ’ αυτούς που ευθύνονται για το έγκλημα που έγινε, ευελπιστώντας ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα κάνει τα στραβά μάτια!

Πρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία να τιμωρηθούν αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και συνεχίζουν να αδιαφορούν για τους νεκρούς μας, τα καμένα σπίτια μας, το περιβάλλον, θέλοντας καλά και σώνει να βάλουν στο σκαμνί τον “Στρατηγό Άνεμο”!
Καλούνται λοιπόν όλοι οι πυρόπληκτοι να ενωθούν, να απαιτήσουν και να συμβάλλουν ενεργά με την ψήφο τους στις αποφάσεις του Συλλόγου των Πυρόπληκτων!

Τέλος ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί ότι στην συγκεκριμένη συνέλευση σχεδόν ομόφωνα οι κάτοικοί τόνισαν ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ λεωφόρο και διαπλάτυνση της παραλιακής καθώς αγαπούν το περιβάλλον ως έχει και δεν θέλουν μια εικόνα παραλιακής όπως στα νότια προάστια που γνωρίζουμε και που σήμερα πια κανείς δεν μπορεί να κάνει μπάνιο στην θάλασσα!

Ο κύριος Μπουρνούς δεν ενδιαφέρθηκε για την άποψη της κοινής γνώμης αλλά ακολουθεί τα προσωπικά του πιστεύω που είναι αντίθετα με αυτά του κόσμου στο Κόκκινο Λιμανάκι. Δεν θα έπρεπε έστω να ενημερώσει το Δ.Σ, του δήμου του πως τα μέλη και κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής ΔΕΝ επιθυμούν αυτό το έργο;

Τέλος να τονίσω ότι τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου “Ένωση Πυρόπληκτων” πλησίασαν τα 60 σε αριθμό και τα τακτικά σε 130. Αυτό χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει ακόμα η εκκίνηση, μας δίνει ελπίδα ώστε να παρουσιάσουμε έργο ενότητας με αξιοπρέπεια, σεβασμό και πάνω απ’ όλα Δημοκρατία!

Είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός των μελών θα τριπλασιαστεί σε άμεσο χρονικό διάστημα και πιστεύω με τον κόσμο που είδα ως ιδρυτικά μέλη, ότι θα φτάσουμε αυτό το Σύλλογο σύντομα να αντιπροσωπεύει τετραψήφιο αριθμό μελών!

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα